Diari digital d'Andorra Bondia
L'executiva demòcrata, ahir.
L'executiva demòcrata, ahir.

DA valida les candidatures d’Aleix i Barquín per a Escaldes


Escrit per: 
M. P. A. / M. S. C. / FOTO: DA

El comitè executiu de Demòcrates (DA) va validar ahir els perfils dels candidats a les eleccions comunals que ja han confirmat que encapçalaran les llistes taronja. Aquests són Francesc Camp i Marc Casal, número 1 i 2 a la candidatura de Canillo, i Miquel Aleix i Núria Barquín, número 1 i 2 a Escaldes-Engordany. Aquests noms se sumen als ja anunciats de Conxita Marsol per a Andorra la Vella i Josep Àngel Mortés per a Ordino.

Per altra banda, Liberals d’Andorra (L’A) encara estava ahir en espera d’una resposta dels demòcrates d’Andorra la Vella per a un possible pacte. DA havia fet una proposta d’acord, que va ser valorada pel comitè parroquial de la capital dels liberals. L’A va presentar una nova proposta que està sent analitzada pels taronja. En aquest sentit, Marsol va confirmar ahir que “encara no hem arribat a cap acord”. Va explicar que s’han reunit un parell de vegades per parlar-ne i que ara “ho estem valorant”. Segons va dir, fins la setmana que ve no ho tindran tancat. També va recordar que “el que volem fer és una candidatura oberta a la qual s’incorporin persones d’altres partits i independents perquè pensem que totes les idees s’han de valorar i tenir en compte”. La candidata a la reelecció va afirmar que “a tot arreu hi pot haver persones que es vulguin unir al nostre projecte aportant els seus criteris”, però va refermar que DA no vol renunciar al projecte que ha endegat a Andorra la Vella. Finalment va reiterar que estan oberts a les aportacions que els arribin amb esperit constructiu perquè  “volem arribar a una entesa”. També des de Liberals d’Andorra es va assegurar que la prioritat a la capital és treballar per a un pacte i van assegurar que el diàleg amb DA és bo. Amb tot, tenen una llista preparada per si l’acord no s’assoleix.
Per altra banda, des de Terceravia es va confirmar que van rebre l’oferta de Marsol d’entrar en una llista conjunta. Tot i que el comitè encara no s’ha pronunciat formalment, entre els membres del partit l’oferiment no fa el pes. El motiu no són les persones ni les cadires que podria obtenir la formació, sinó el fet que no veuen ni coherent ni lògic acceptar ara un acord amb DA quan s’han mostrat contraris a projectes com el del telefèric del pic del Carroi. Així, la prioritat és tancar el programa tot i que no descarten acords amb altres formacions.

 

 

eleccions generals
DA
liberals
Terceravia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte