Diari digital d'Andorra Bondia
DA vol canviar la llei de partits per evitar donacions dels grups
DA vol canviar la llei de partits per evitar donacions dels grups

DA vol canviar la llei de partits per evitar donacions dels grups


Escrit per: 
Enric Guinart/Foto: Jonathan Gil

Quan encara no fa ni dos anys que es va aprovar la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral (setembre del 2014), Demòcrates per Andorra (DA) pretén modificar-la.
Així, segons les fonts consultades, el grup parlamentari demòcrata tramitarà avui a Sindicatura una proposició de llei per canviar diferents punts de l’articulat. En concret, les fonts indiquen que la modificació estaria relacionada amb el règim de donacions i que s’emmarcaria en la voluntat de complir una de les recomanacions que va fer el Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (Greco) en el seu darrer  Informe de Conformitat sobre Andorra, que va adoptar en la 69a reunió plenària, del 12 al 16 d’octubre de l’any passat. Així, tot i que s’afirma que Andorra havia fet un pas important imposant la publicitat de totes les donacions, es recordava que “només un conjunt adient d’informacions sobre els diversos recursos i despeses dels partits i candidats –publicats en el temps adient– permet garantir-ne la transparència”, motiu pel qual instava el Principat a fer la transposició de les diverses recomanacions pendents.
No obstant això, altres fonts consultades avancen que la modificació plantejada pels consellers demòcrates buscaria evitar que els grups parlamentaris facin donacions als partits que representen. Aquesta maniobra podria encobrir una voluntat d’asfíxia financera dels partits de l’oposició, segons asseguren les fonts. 

Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte