Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot, Núria Rossell i Marc Pons van presentar ahir algunes de les propostes de Demòcrates en matèria d’habitatge.
Xavier Espot, Núria Rossell i Marc Pons van presentar ahir algunes de les propostes de Demòcrates en matèria d’habitatge.

DA vol crear un fons publicoprivat per ampliar l’oferta de pisos de lloguer


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Demòcrates aposta per la creació d’un fons publicoprivat per tal de fer créixer l’oferta d’habitatges al mercat de lloguer i mirar d’aquesta manera de pal·liar una mica aquesta problemàtica que consideren que, en bona part, és fruit precisament d’aquesta manca d’oferta. Així ho va defensar ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot, que acompanyat de la número tres de la llista nacional, Núria Rossell, i del número dos de la candidatura territorial d’Andorra la Vella, Marc Pons, va dibuixar les principals propostes en matèria d’habitatge. 
Espot, que va admetre que aquesta qüestió es tracta d’una de “les problemàtiques socials més acusades que tenim actualment al país”, va detallar que al fons, “similar al que ja tenen molts d’altres països”, els particulars, les societats privades i les entitats públiques podran aportar-hi habitatges que tinguin en desús i que no posin al mercat de lloguer perquè no disposen dels recursos per rehabilitar-los, terrenys edificables on amb finançament d’altres persones es pugui construir obra nova per destinar al lloguer residencial i pisos que ja estiguin en condicions de “ser llogats immediatament”.
Així mateix, el candidat demòcrata, que va assegurar que una de les entitats “que podria participar d’una forma significativa per la importància de recursos de què disposa seria la Caixa Andorrana de Seguretat Social”, va precisar que al fons també s’hi podran aportar diners, recursos que després permetrien “construir edificis d’obra nova i rehabilitar els habitatges que es posessin al fons”, i que permetrien ampliar el mercat i fer-ho, sobretot, amb habitatges “a un preu assequible”.
Espot, que va assegurar que aquesta iniciativa “pot aportar una solució relativament immediata i bona a la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer”, va remarcar que el fons, que requerirà un marc jurídic i dels instruments legals per donar-li “cobertura suficient”, “no ha de ser un fons que vingui a fer competència a les immobiliàries ni a especular al tomb de l’habitatge”. El candidat es va mostrar convençut que la iniciativa serà ben rebuda i que “hi haurà gent que hi confiarà”, ja que “malgrat que no els aportarà una rendibilitat extraordinària”, al marge que “té una funció social”, sí que els aportarà “unes condicions de seguretat”.
Per la seva part, Pons, que havia estat el representant dels comuns a la Taula d’habitatge, va plantejar com a proposta una de les opcions que ja es van posar damunt la taula, com és l’establiment d’un conveni amb Andorran Banking perquè les entitats “posessin a disposició els pisos que tenen buits o que no tenen en règim de lloguer o de venda perquè es puguin arribar a gestionar”.
En aquest sentit, Pons, que va incidir també en la creació d’un Institut de l’habitatge i a mirar de facilitar el pas al mercat de lloguer residencial d’aquells apartaments turístics que no es puguin adaptar a la nova normativa, va recordar que des d’Afers Socials “ja es va enviar fa uns mesos una proposta de conveni”, de manera que seria una acció “que es posaria damunt la taula amb bastanta immediatesa”.

DA
crear
fons
publicoprivat
ampliar
l'oferta
pisos
lloguer

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte