Diari digital d'Andorra Bondia
Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell caminen per Canillo.
Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell caminen per Canillo.

DA vol seguir treballant per la “plena inclusió” de les persones amb discapacitat


Escrit per: 
Agències

Demòcrates vol continuar treballant per la “plena inclusió” de les persones amb discapacitat. D’aquesta manera, proposen revisar la Llei d’accessibilitat i també impulsar una nova llei de drets de les persones amb discapacitat, segons va explicar la cap de llista per Canillo, Meritxell Palmitjavila.

Palmitjavila, que va estar acompanyada de la número dos, Mònica Bonell, va reivindicar els avenços realitzats aquests vuit anys de govern demòcrata però va reconèixer que sempre hi ha feina a fer per avançar en “la plena inclusió en la societat” de les persones amb diversitat funcional. “Hem treballat moltíssim” per les persones amb discapacitat, va remarcar Palmitjavila, que va afegir que a banda de seguir la feina ja iniciada des de Demòcrates es considera que cal “refer” la Llei de l’accessibilitat i impulsar la Llei de drets esmentada. Així, i quant a l’accessibilitat, la candidata canillenca va manifestar que “s’ha treballat molt” en els edificis públics, i per tant “s’ha avançat moltíssim”, però ara la matèria pendent seria fer accessibles la via pública, ja que tal com va remarcar, encara queda “molta feina a fer”. Aquesta tasca, va afegir, no serà només responsabilitat del Govern, sinó també dels comuns.
Tot i que la candidata va assenyalar aquestes dues lleis com a prioritàries, Palmitjavila va afegir que això “no vol dir” que durant la legislatura no es constati que s’hagin de fer altres modificacions legislatives o impulsar altres textos legals.

Per la creació artística
Promoure ajudes als creadors i la cultura popular. Aquesta és una de les mesures que vol impulsar Demòcrates. Així ho va explicar el número dos de la llista territorial d’Andorra la Vella de la formació, Marc Pons, que va manifestar que la voluntat és que els creadors puguin gaudir d’un ajut econòmic mentre duen a terme el seu procés creatiu. El candidat territorial va remarcar que als països de l’entorn la creació “cada cop pesa més en el PIB” i es tracta de potenciar el vessant creatiu, ja que “enriqueix la societat”.

Més inversió per millorar les infraestructures d’accés pel Pas

El cap de llista de la territorial encampadana, Jordi Torres, acompanyat de Maria Martisella, Edith Quirós i el candidat de la llista nacional, Carles Enseñat, va visitar ahir novament el Pas de la Casa per posar de manifest la necessitat de fer efectius els acords pactats amb França en matèria de les infraestructures viàries d’accés al país. “Complirem els compromisos acordats amb França a fi de millorar l’accessibilitat al país des del Pas de la Casa”, va assegurar Torres. En aquest sentit, el candidat va destacar, entre altres mesures, “els 10,5 milions d’euros que invertirà el Govern fins al 2023 per actuar en obres de millora als diferents corredors d’allaus”.
D’altra banda, el candidat parroquial d’Acció Comunal d’Ordino (ACO)+Demòcrates, Joan Martínez Benazet, va afirmar que es completarà tot el traçat del camí Ral fins al pont d’Ordino.

DA vol ampliar l’atenció integral a la gent gran 

La cap de llista parroquial de Demòcrates+Independents a Escaldes-Engordany, Sílvia Calvó, va afirmar que s’ampliarà l’atenció integral a la gent gran. En un acte a la llar de jubilats de la parròquia, Calvó, acompanyada pel candidat a cap de Govern, Xavier Espot, va explicar que Demòcrates “vol compartir els neguits de la gent gran”, i va posar com a exemple les mesures encaminades a incrementar un 9% les pensions, xifra que estaria per sobre de l’IPC, els pròxims tres anys per assolir un efecte similar al de la tretzena paga, o la promoció compartida d’habitatges per fomentar les relacions intergeneracionals.

DA
seguir
treball
inclusió
persones
discapacitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte