Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació de la candidatura del PS i L’A, ahir.
Un moment de la presentació de la candidatura del PS i L’A, ahir.

D’acord, la marca paraigua de L’A i el PS per “recuperar la democràcia”


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

D’acord és la marca paraigua amb què Liberals d’Andorra (L’A) i el Partit Socialdemòcrata (PS) concorreran conjuntament a les diferents territorials amb l’objectiu de “recuperar la democràcia”. I és que segons van explicar Rosa Gili i Marc Magallón, els candidats per Escaldes-Engordany, amb aquest nom el que es vol és deixar clar l’acord que ha portat les dues formacions a unir forces per canviar la llei electoral (en primer terme) perquè “no representa prou el que vol la ciutadania”, jugant amb les “regles del joc” actuals. 

Però aquesta “convergència de forces”, a banda de “defensar els valors democràtics”, també busca canviar les formes de fer que s’han instaurat els darrers anys, com ara la manca de consens, la visió a curt termini i la priorització dels interessos personals davant dels globals. “Últimament hi ha hagut moltes coses que no s’han fet com s’haurien de fer si es pensés en l’interès general”, va dir Gili. Magallón va defensar que els dos partits ja fa uns quants mesos que treballen plegats en les línies programàtiques que en breu explicaran i va celebrar que tot sembla indicar que s’acabaran formalitzant candidatures conjuntes a totes les parròquies, materialitzant així la idea inicial. Gili va afegir que el pacte no vol dir que les dues formacions renunciïn a les seves ideologies i va defensar que “nosaltres anem de front, no enganyem” com d’altres partits que han “canviat de nom i volgut amagar coses”.

La candidatura del PS i L’A a la territorial d’Escaldes-Engordany va ser la primera a presentar-se (la resta de partits tenen fins avui a les dotze del migdia per fer-ho). Estarà encapçalada per l’ex-parlamentària socialdemòcrata Rosa Gili i el liberal Marc Magallón, que deixa el Comú d’Escaldes-Engordany on serà rellevat per Higini Martínez-Illescas. Els suplents són Carles Sánchez, Joan Torra i Naeco Yamamoto. Gili va afirmar que tot i que Demòcrates per Andorra es veu forta a Escaldes-Engordany, perquè és la parròquia d’Antoni Martí i Xavier Espot, PS i L’A treballaran perquè la situació es reverteixi. Així va indicar que “la parròquia no és seva” i va recordar que DA porta un llegat (com The Cloud, l’heliport o el casino) que hauran d’explicar a la ciutadania. “Nosaltres reivindiquem que les coses es poden fer millor”, va concloure.

 

Llista de Terceravia a Ordino amb Amador i Balsa

 

Terceravia va presentar ahir al migdia la candidatura per a la circumscripció d’Ordino. Noemi Amador Pérez i Jordi Balsa Isern són els candidats de la formació política a la parròquia ordinenca. I Byron René Flores Tamayo, Elisbeth Erola Cañadas i Noemi Abitbol Oziel seran els suplents. Segons van informar des de la formació, Terceravia continuava treballant ahir per confeccionar les llistes per a les eleccions del 7 d’abril. La candidatura que està tancada és la de Sant Julià de Lòria, amb Josep Majoral i Carine Montaner. Per a la llista nacional, encapçalada per Josep Pintat, el número dos l’ocuparà el massanenc Joan Carles Camp. La voluntat és presentar-se al màxim de parròquies, tot i que la Massana està descartada. Fins aquest matí no es faran públiques totes les candidatures.

 

Clavera reuneix els avals per a la candidatura nacional

L’expresident del comitè liberal d’Escaldes-Engordany Alfons Clavera va assegurar que la candidatura nacional que impulsa ha aconseguit 170 firmes i els avals per presentar-se a les pròximes eleccions generals. Ahir al vespre s’estava tancant la llista i només es van poder confirmar el candidat a cap de Govern i la número dos. Així Clavera, advocat escaldenc de 51 anys, encapçalarà la candidatura i el segon lloc l’ocuparà Raquel Fernàndez, comptable i coach laurediana de 42 anys. Tot seguit hi anirà Manuel Ugart Sànchez, Dolors Prieto Molero i Lluís Ricard Llamazares Reyero. La candidatura ha estat batejada amb el nom d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA).

 

Podem no es presentarà i donarà suport al PS

Podem no concorrerà finalment a les pròximes eleccions generals. Així es va acordar en una reunió que va mantenir la formació per analitzar com quedaria l’arc parlamentari tenint en compte la proliferació de candidatures i la fragmentació de vot que suposarà. Davant d’això, Podem va prioritzar anar “a la recerca del vot útil”, i aquesta passa per sumar-se a un altre partit tot i disposar de la candidatura tancada i els avals necessaris. És per aquest motiu que va acordar donar suport al PS, que ha estat la formació que ha defensat les polítiques socials durant els darrers 8 anys, indiquen. Ara queda per articular aquesta col·laboració.

D’acord
marca paraigua
L’A
PS
recuperar
democràcia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte