Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la visita dels candidats demòcrates a la Casa dels avis.
Un moment de la visita dels candidats demòcrates a la Casa dels avis.

DA+I vol comptar amb una persona que faci un seguiment dels padrins


Escrit per: 
Agències

El cap de llista de Demòcrates + Independents a Canillo, Francesc Camp, va avançar que en cas de guanyar les eleccions comunals destinarà una persona per tal que realitzi tasques de supervisió a aquelles persones que a causa de la seva situació “siguin més vulnerables i hagin perdut la seva autonomia”, un professional que ajudarà així a crear un registre de persones grans amb risc de dependència. 

Així ho va assegurar durant la visita que va dur a terme acompanyat d’altres membres de la candidatura a la Casa dels avis. I és que per Camp, “la gent gran és una part molt important de la parròquia canillenca” i avui dia Canillo compta amb més de 180 persones que tenen més de 75 anys, fet que suposa un increment d’un 25% respecte a fa cinc anys, tal com va manifestar el candidat demòcrata.
Pel que fa a les persones actives, Camp va destacar que dins del seu programa també hi ha un racó per a ells que va vinculat directament amb les persones joves. Una d’aquestes activitats consistirà que els padrins expliquin als joves les seves vivències, com era abans la parròquia de Canillo, i també quines són les tradicions que han desaparegut. A banda, també va posar sobre la taula tot un seguit de propostes per tal que l’envelliment dels padrins sigui el més positiu possible, mitjançant exercici físic i de memòria, i va manifestar la voluntat de potenciar i ampliar el programa Com a Casa.
Camp també va explicar, i de fet així surt reflectit en el programa electoral, la continuïtat de la iniciativa Ciutadà Observador, un programa que té com a objectiu principal que la gent gran de la parròquia detecti sobre el terreny desperfectes en les instal·lacions i infraestructures públiques i fer-ho arribar al Comú.
D’altra banda, el candidat taronja també es va referir a la polèmica sobre unes suposades obres que s’estaven duent a terme al mur d’escalada de davant la cascada de Moles, just l’endemà mateix que la candidatura d’Objectiu Comú denunciés el mal estat de la zona, tancada l’estiu passat, i anunciés que en cas de guanyar els comicis, tornarien a habilitar el mur d’escalada, descrivint-lo com un “atractiu turístic desaprofitat i en una situació lamentable d’abandó”. En aquest sentit, Camp es va defensar assegurant que no s’havia iniciat cap mena d’obra en la infraestructura, sinó que era “una simple tasca de manteniment que estava programada a l’agenda del Comú des de feia temps”.

DA+I
padrins

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte