Diari digital d'Andorra Bondia

Dallerès assisteix a un seminari sobre el tràfic de persones de la UIP a Londres


Escrit per: 
Agències


El síndic general, Josep Dallerès, participarà la setmana vinent, els dies 22 i 23 de febrer, al Seminari regional sobre el tràfic d'ésssers humans que organitza la Unió Interparlamentària (UIP).

Dallerès hi assistirà com a síndic i com a president del Grup Interparlamentari d'Andorra. La trobada tindrà lloc a Londres.En aquesta reunió es preveu la participació de delegats de tots els estats membres dels 12 +, grup geopolític de la UIP que inicialment estava integrat pels països membres de la Comunitat Europea i que en l'actualitat el formen 45 parlaments nacionals, entre els que s'hi compta Andorra. El Seminari s'organitzarà en quatre sessions de treball i comptarà amb la participació de diversos experts en la matèria, entre altres, el representant especial per a la lluita contra el tràfic d'éssers humans de l'OSCE i el secretari d'Estat Britànic d'Interior.
Andorra és membre del 12+, grup geopolític de la UIP. En l'actualitat, aquest grup el presideix el parlament del Regne Unit i va ser aquest parlament qui va demanar a la UIP d'organitzar aquest seminari per, a més d'analitzar la legislació nacional i internacional existent per combatre el tràfic d'éssers humans i veure la seva aplicació, sensibilitzar els legisladors i responsables polítics envers aquest problema real a tota Europa.
Actualment en el si de la UIP hi ha sis grups geopolítics: el Grup Africà (41 membres), el Grup Àrab (19 membres), el Grup de l’Àsia i el Pacífic (27 membres), el Grup Llatinoamericà (19 membres), el Grup d’Euroàsia (7 membres) i el Grup dels 12+ (45 membres), des de la Conferència d'Istambul, l'any 1996.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte