Diari digital d'Andorra Bondia

Dallerès diu que 'tot porta a pensar' que a finals de gener es podria dissoldre el Consell General


Escrit per: 
Agències

El síndic general, Josep Dallerès, ha dit que el tràmit del pressupost del 2011 serà relativament ràpid per la poca quantitat d'esmenes, i que per tant el més probable és que s'habiliti un dia de finals de gener per fer la votació.

El síndic considera que 'tot porta a pensar' que es reproduirà el mateix resultat que enguany, i que per tant, tenint en compte que el cap de Govern va dir que sense pressupost 'era impensable continuar governant', s'espera que dissolgui el Consell General i convoqui eleccions anticipades a finals del mes vinent. Així ho ha explicat aquest dimarts al programa Vox Populi de RNA, on ha afegit que desitja que es posi punt i final a la legislatura 'de la manera més ordenada possible'.

El síndic general, Josep Dallerès, creu que el més provable és que el Govern convoqui eleccions tan bon punt es rebutgi el pressupost del 2011, que 'és el que tot porta a pensar que passarà'. El síndic ha situat la data de convocatòria d'eleccions cap a finals de gener, ja que el tràmit del pressupost serà més curt que el d'enguany, que es va allargar fins al març.

D'altra banda, Dallerès ha qualificat de 'regal de Nadal lamentable' la plantada dels consellers de l'oposició durant la sessió informativa sobre l'acord monetari. El síndic ha recordat que el Govern no tenia cap obligació de lliurar informació, i que en tot cas els consellers podien haver fet totes les preguntes pertinents després de la intervenció del cap de Govern. Per tot plegat, considera que 's'està arribat a una falta de diàleg i en certs moments a una falta de respecte' que mai havia vist.

Pel que fa a les lleis fiscals, el síndic general troba 'estrany' que després que CR i PS vagin acordar els textos, Coalició Reformista digui que no hi votarà a favor 'per elements que no tenen res a veure amb les lleis'. També troba estrany que s'hagi pactat que fins que no hi hagi la llei de l'IVA, les altres no entrin en vigor. Tot i això, s'ha mostrat optimista i confia que 'el seny imperarà' i que hi haurà 'algun element' que farà que la feina feta 'no se'n vagi a la deixalleria'. En aquest sentit, ha destacat que 'estem discutint el mateix que el 1994', i que la reforma s'hagués pogut fer paulatinament i en un moment de bonança, mentre que finalment s'està fent en un moment de crisi i forçats per la comunitat internacional.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte