Diari digital d'Andorra Bondia

Dallerès insta els vocals de la junta electoral a ser “ràpids i imparcials”


Escrit per: 
Agències / Foto: E.O.G


El síndic general, Josep Dallerès, ha pres jurament als tres membres de la Junta Electoral que nomena Sindicatura, a proposta dels grups parlamentaris, aquest dimecres al matí.

 En el seu discurs, Dallerès ha assegurat que 'de ben segur no tindran una tasca fàcil', ja que es requerirà d'ells 'decisions ràpides i imparcials', malgrat que el temps en que més feina poden tenir estan marcats per les pressions. Els nous vocals de la Junta Electoral són Natàlia Pijuan, que és la primera vegada que promet, Carles Jordana, que malgrat haver promès amb anterioritat mai ha exercit com a membre d'aquest òrgan, i Josep Anton Silvestre, que ja va exercir en la darrera Junta Electoral.

Així, aquests tres vocals se sumen als tres designats pel Consell Superior de la Justícia, que són Cristina Bea com a presidenta, Manuel Santolària com a vicepresident, i Laura Canturri com a vocal.

Dallerès ha recordat que la principal missió de la Junta Electoral és 'vetllar pel bon funcionament electoral', complint la Llei qualificada de règim electoral i referèndum. En el seu discurs, el síndic ha recordat que des del 1993, quan va ser aprovat el text, s'hi han introduït modificacions. Després de l'acte, Dallerès ha explicat, sense entrar a valorar si són necessàries noves modificacions en aquesta llei, que 'és lògic que una llei es vagi adaptant', ha afegit que 'a vegades, una cosa que sembla clara en el moment d'aprovar-la al Consell, a la pràctica hi poden haver interpretacions que van fins i tot al revés del que es pretenia aprovar', i doncs, 'és important que una llei es modifiqui', ha sentenciat el síndic.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte