Diari digital d'Andorra Bondia

Dallerès, a l’audiència parlamentària de les Nacions Unides


Escrit per: 
Redacció


El síndic general, Josep Dallerès, participarà a l’audiència parlamentària a les Nacions Unides, que tindrà lloc, avui i demà, a la seu d’aquest organisme a Nova York, segons van confirmar ahir fonts de Sindicatura.

Es tracta d’una iniciativa de la Unió Interparlamentària, de què el Consell General és membre, i de les Nacions Unides. L’audiència es desenvoluparà sota el títol Suscitar una mobilització política i implementar respostes eficaces a la crisi econòmica mundial per anar endavant. Amb aquest títol general es fa referència al primer tema de l’agenda internacional, com fer front a la crisi i com superar-la.
Les sessions es divideixen en quatre grans àmbits: el panorama general de la resposta internacional a la crisi; la recuperació verda: solucions per a una economia més sostenible; respondre a la incidència social de la crisi: protecció social, béns públics i drets dels treballadors; i reforçar la transparència dels sistemes financers.
Les Nacions Unides i la Unió Interparlamentària van signar un conveni el 1996 que va crear les bases de la relació entre els dos organismes amb un objectiu final, el de la participació parlamentària en les activitats de les Nacions Unides en tots els camps. Amb aquest objectiu, la col·laboració amb els parlaments nacionals es realitza a través de la Unió Parlamentària, que és membre observador de l’Assemblea General. Justament, aquesta audiència té lloc associada als actes de l’Assemblea. e

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte