Diari digital d'Andorra Bondia

Dallerès, present al Fòrum parlamentari iberoamericà amb la crisi com a tema


Escrit per: 
Redacció


El síndic general, Josep Dallerès, participarà en la convocatòria del 5è Fòrum parlamentari iberoamericà, que se celebrarà a Lisboa avui i demà, organitzat per l’Assemblea de la República, sota la presidència de Jaime Gama, segons han informat fonts de Sindicatura.

A la delegació andorrana hi participarà també el secretari general del Consell General, Valentí Martí. A Lisboa el tema de què tractaran els membres dels parlaments s’insereix en la preocupació mundial per la situació de crisi. S’examinarà la capacitat de resposta a la desacceleració des de diverses perspectives, entre les quals destaca la innovació i la tecnologia.
La primera sessió plenària porta per títol Respostes a la crisi financera mundial. L’aportació de la innovació i del coneixement. Hi haurà, també, tres taules de treball que examinaran la cooperació iberoamericana, les tecnologies de la informació i la comunicació al servei dels parlaments moderns, i la cooperació tècnica interparlamentària iberoamericana. La segona i darrera sessió plenària es dedicarà a la Presentació, valoració i perspectives de la comunitat iberomericana de nacions. A les sessions plenàries, es comptarà amb la participació d’experts parlamentaris o experts en els temes.
En el marc d’aquesta reunió, el parlament portuguès també ha organitzat una visita a la Universitat Nova de Lisboa, a la Facultat de Ciències i Tecnologia, on es mostrarà els projectes d’electrònica i de tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l’àrea empresarial.
En aquests fòrums es treballa des de diverses perspectives, que abasten l’enfortiment democràtic i institucional en la darrera onada democratitzadora, i el desenvolupament de l’economia i el de la cooperació.
Des de punts de vista globals, en les darreres trobades també s’ha tractat d’aspectes relatius a la societat, com per exemple els moviments migratoris, la pobresa i la lluita per la inclusió social i la joventut, amb la finalitat de detectar les febleses i, des de l’intercanvi, trobar solucions i assegurar el futur.
Aquesta edició ha estat precedida pels fòrums celebrats a Bilbao (2005), Montevideo (2006), Valparaíso (2007) i El Salvador (2008). La reunió complementa les cimeres iberoamericanes des del vessant parlamentari, de manera que s’hi aporta les resolucions acordades a les cimeres de caps d’Estat i de Govern. La propera trobada tindrà lloc a Estoril el 30 de novembre i l’1 de desembre. Vint-i-dos països formen part del fòrum.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte