Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del traspàs de carteres entre Ester Molné i el nou ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
Un moment del traspàs de carteres entre Ester Molné i el nou ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
Eric Jover pren el relleu al capdavant del ministeri de Finances a Jordi Cinca.
Eric Jover pren el relleu al capdavant del ministeri de Finances a Jordi Cinca.

De carteres als llapis de memòria


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Un cop jurat el càrrec, els integrants del primer Govern de coalició de la història del país van fer ahir el darrer pas simbòlic abans d’exercir oficialment: el tradicional traspàs de carteres, en forma de llapis de memòria, als predecessors dels diferents departaments. 
El més matiner a passar el relleu va ser el fins ara titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que va deixar la responsabilitat del ministeri a Ester Vilarrubla, la qual va avançar dimecres la voluntat de donar continuïtat als projectes endegats per Jover.
Més tard va ser Gilbert Saboya qui va entregar la cartera a Jordi Gallardo, que no només haurà de liderar l’intent de consolidar l’obertura econòmica i l’arribada d’inversió estrangera amb els departaments d’Economia i Empresa, sinó que és a la vegada el número dos del Govern en assumir també Presidència.
Ja al migdia, va ser Carles Álvarez Marfany qui va fer entrega del llapis de memòria al nou titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que haurà d’implementar una reforma sanitària en la qual, com a director assistencial del SAAS fins a la seva dimissió per concórrer als comicis del 7 d’abril, ja havia treballat.
Més tard va ser el torn d’Eva Descarrega, que va traspassar la responsabilitat de Funció Pública i Reforma de l’Administració a Judith Pallarés, que entre les primeres decisions que haurà d’adoptar hi ha la de concretar si la reforma de la Llei de la Funció Pública va més enllà o no dels dos articles que ha anul·lat el Tribunal Constitucional.
A la tarda va ser el torn del nou ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va prendre el relleu a Ester Molné; i d’Eric Jover, que canvia el despatx de l’edifici el Molí de Sant Julià per la tercera planta de l’edifici administratiu de Prat de la Creu per comandar el ministeri de Finances. Verònica Canals també va agafar el relleu de Francesc Camp al capdavant de Turisme. Finalment, en aquest cas a Clara Rabassa, Ester Fenoll va posar al dia dels assumptes i dossiers pendents al nou ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. A Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i a Ordenament Territorial, no hi va haver moviments, ja que continuen Sílvia Calvó i Jordi Torres respectivament, quedarà pendent només Cultura i Esports en espera de la incorporació de la nova titular, Sílvia Riva.
D’altra banda, segons va informar ahir el bisbat d’Urgell, el copríncep, Joan-Enric Vives, rebrà aquesta tarda el nou executiu en ple, encapçalat pel cap de Govern, Xavier Espot, al palau episcopal. 

 

carteres
llapis
memòria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte