Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

“Decepció” i “indignació” del PS per l’ajuda per a la calefacció


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

“Indignats, decebuts i incrèduls”. Així és com se sent el grup parlamentari socialdemòcrata després de l’anunci del ministre portaveu, Eric Jover, avançant que el Govern està ultimant un ajut per cobrir part de les despeses de calefacció a aquelles famílies amb les rendes més baixes. I és que, segons va lamentar el president del grup, Pere López, això “no té res a veure amb la resolució votada al Consell General ni amb l’esperit de la mateixa”. 

López, que va recordar que la formació ha demanat en més d’una ocasió que davant la situació econòmica i l’escalada de preus es fes una bonificació econòmica del gasoil de locomoció i també de calefacció per al conjunt de residents del país més enllà de la que es fa als professionals del transport, va explicar que en ser desateses les reiterades peticions van presentar una proposta de resolució al darrer debat d’orientació política, proposta, que després de ser transaccionada per poder-se consensuar amb la majoria, es va aprovar per unanimitat. 

“Ja acceptem que el que s’entra no és el mateix que surt i s’acaba aprovant”, va destacar López, tot recordant que la proposta encomanava al Govern l’establiment d’“un programa de bonificació dels carburants de calefacció per als residents i del carburant de locomoció per a empreses i negocis amb seu al Principat”, i lamentant, però, que “no s’acaba complint”.

En aquesta línia, el president del grup socialdemòcrata va recordar la resolució aprovada a finals del 2019 en relació amb les tarifes de FEDA i Andorra Telecom, on es demanava “no la tarifa social”, sinó  “una adaptació de les tarifes per a col·lectius com podien ser els joves o les famílies monoparentals”, la del tercer pagador votada “fa tot just quatre mesos” i “ara aquesta de fa quatre dies”, textos que, d’una manera o altra, el Govern ha acabat obviant. I és que si no es fan les mesures per als col·lectius que realment les necessiten i el “problema persisteix”, va lamentar López, que va acusar l’Executiu de “no fer feina per millorar el poder adquisitiu de les famílies”. I en aquest sentit, el conseller general socialdemòcrata es va demanar per què ho voten els grups de la majoria, “si amb la voluntat de tirar-ho endavant o simplement per fer veure que ho fan”.

PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte