Diari digital d'Andorra Bondia
Els grups parlamentaris durant el debat d'orientació política.
Els grups parlamentaris durant el debat d'orientació política.

Del pragmatisme a un simple balanç amb poques concrecions


Escrit per: 
M. S. / Foto: M. F

Com és habitual en el debat d’orientació política, majoria i oposició van copsar de manera diferent el discurs del cap del Govern. I és que mentre per uns Espot va explicar des del pragmatisme la situació actual recordant els antecedents i els reptes futurs, pels altres el líder de l’executiu es va limitar a fer un balanç de la feina feta o amb molt poques concrecions i propostes definides.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va remarcar que “no és el discurs que esperàvem” i que és una mostra que des del Govern no “s’entén les problemàtiques que existeixen, tampoc les urgències ni la magnitud” de qüestions com ara l’habitatge, les pensions i els salaris. “Un discurs amb moltes frases i molta part destinada a fer balanç, que creiem que no és propi d’un discurs d’orientació política”, va sentenciar.

Per la seva part, el president del grup de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, Josep Pintat, va remarcar que el discurs és el balanç “d’una situació que tots sabem el que ha estat”, i va destacar també que Espot “hagi distingit entre el que és urgent i prioritari i hagi donat per clos el tema urgent de la pandèmia”, un fet que “ja va passar el setembre passat, quan es va entrar el pressupost que donava per closa també la pandèmia”.  Així mateix, Pintat va destacar que “tot just queden 15 mesos de legislatura que donen per al que donen”, i va apuntar que a hores d’ara hi ha una vintena de projectes entrats a tràmit parlamentari que “donaran molta feina” i que desconeix si “el resultat final, amb cert atropellament legislatiu”, ho agrairà.

Des de la majoria parlamentària, el president demòcrata, Carles Enseñat, va destacar que la primera jornada del debat d’orientació va permetre comprovar “l’estat de la qüestió” del projecte H23 i “quins són els reptes per a aquest any”. Així, va remarcar que hi ha qüestions immediates com l’habitatge i es va referir a la llei de mesures urgents que “ha d’entrar a tràmit parlamentari aviat per tornar a limitar en aquest cas els contractes que s’acaben perquè els propietaris no puguin fer fora els llogaters” i la construcció dels edificis de la Borda Nova per a habitatge a preu reduït, i un altre per a ús social i també el naixement de l’institut nacional de l’habitatge “per fer front a les polítiques d’habitatge”.

Per la seva part, el president del grup liberal, Ferran Costa, va incidir en el pragmatisme i en l’intent d’aportar “el màxim de solucions al que els nostres ciutadans i ciutadanes estan  demanant”. En aquest sentit, Costa va destacar que Espot “ha esmentat moltíssims reptes, com per exemple l’accés a l’habitatge de lloguer assequible o qüestions lligades a la mobilitat”, així com que “cal una diversificació que passa per recolzar-se íntegrament en l’acord d’associació que cal tancar de manera decidida”.

Al final de la primera jornada del debat, el cap de Govern responia a les crítiques de poca concreció recordant que “un discurs d’orientació política no és un reclam publicitari” i incidint que “l’acció del Govern és dinàmica i constant i que aquí fem balanç de tot el que hem fet i anunciem allò que farem el pròxim any però ho fem basant-nos en un programa electoral”. En aquest sentit, Espot, que va assegurar que “en l’acció executiva concreta sí que hi ha concrecions”, va destacar que “no seria de rebut” que anunciés quelcom que no fos en aquest compromís.

pragmatisme
simple
balanç
poques
concrecions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte