Diari digital d'Andorra Bondia

Demòcrates per Andorra vol situar la despesa corrent al 60% en 4 anys


Escrit per: 
Redacció

Demòcrates per Andorra (DA) vol rebaixar la despesa corrent del pressupost, del 80% actual al 60% en els propers quatre anys. El número dos de la llista demòcrata a Canillo, Martí Salvans, va incidir ahir en la necessitat de reduir el dèficit actual i poder dedicar més del 20% dels comptes a la inversió pública.

La formació també advoca per afavorir la mobilitat entre les administracions i evitar les substitucions innecessàries, segons va explicar Salvans durant l’esmorzar que va tenir lloc ahir amb la premsa per presentar la candidatura territorial.
 Davant de l’actual situació de crisi econòmica, Salvans també es va decantar per alleugerir els tràmits d’obertura de comerços mitjançant l’ampliació de la declaració prèvia de conformitat, i per aprovar una llei d’inversions estrangeres que suposi una obertura “total però gradual” de tots els sectors, tret dels que afectin el medi ambient o la seguretat.
De la seva banda, la cap de llista territorial de Canillo, Celina Mandicó, va incidir en la necessitat d’aprovar una llei d’atenció social que reguli els criteris d’accés als serveis i a les prestacions, i de tenir una seguretat social sostenible. En aquest sentit, Mandicó va admetre que “la branca general tindrà problemes a curt o a mitjà termini, i la de jubilació també”, i va advocar per “controlar els abusos de les baixes per malatia i les pensions”, a més de potenciar els plans de pensió de vellesa en col·laboració amb les empreses.
En l’àmbit educatiu, la cap de llista de Demòcrates per Andorra opta per “tornar a renegociar el conveni amb els països veïns per garantir que el sistema francès i l’espanyol continuïn a la xarxa pública”, i per eliminar els barracons de Canillo, de manera que tots els sistemes educatius puguin compartir un nou edifici comú.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte