Diari digital d'Andorra Bondia
La ramaderia preocupa a la candidatura de Demòractes.
La ramaderia preocupa a la candidatura de Demòractes.

Demòcrates de Canillo aposta per la formació per garantir el relleu generacional al sector agrícola i ramader


Escrit per: 
Redacció / Demòcrates

Demòcrates+Independents de Canillo considera fonamental “potenciar la formació dels joves en professions agrícoles i ramaderes”, per garantir el relleu generacional a la parròquia, ha explicat el número tres de la candidatura, Miquel Casal, en una presentació que ha tingut lloc a Cal Soldevila a Prats. En col·laboració amb el Govern, es detectaran “quines necessitats formatives té el sector i quines d’aquestes formacions poden ser útils per als ramaders”. Un cop detectades, s’implantaran a Canillo aprofitant locals existents, com l’edifici Percaus, on es podrien impartir aquestes classes.

Casal ha destacat que “ens preocupa les dificultats que està trobant el sector per garantir el relleu generacional a les explotacions”, i “tenim molt clar que qualsevol decisió que impliqui algun canvi en qualsevol àmbit de la gestió aquestes explotacions només la podem prendre de comú acord amb els pagesos i ramaders de Canillo”. Demòcrates és conscient, ha posat de manifest Casal, que “les famílies que s’hi dediquen estan fent grans sacrificis per mantenir les explotacions, i aquestes són imprescindibles per tenir uns paisatges ben cuidats”.

D’altra banda, el candidat de Demòcrates ha incidit en què “volem promoure la producció i comercialització de productes agrícoles autòctons, i impulsar l’oferta turística gastronòmica en els hotels i restaurants de la parròquia, basada en receptes tradicionals a base de productes locals”.

Casal ha estat acompanyat del candidat a cònsol menor, Marc Casal, i el número 11, Sebastià Plaza.

Canillo
ramaderia
agricultura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte