Diari digital d'Andorra Bondia
Ester Molné i Carolina Pastor.
Ester Molné i Carolina Pastor.

Demòcrates defensa l’apujada “progressiva” del salari mínim


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Demòcrates proposa un increment del salari mínim de manera “progressiva” per arribar a assolir, al final de la legislatura vinent, els 1.200 euros. El motiu d’aquesta proposta el basen en el fet que un augment que estigui per sobre d’aquesta xifra o que es faci de cop no seria sostenible. “El 95% de les empreses del país són petites i mitjanes i un augment tan brusc no el podrien suportar, ja que això provocaria la mort d’algunes empreses i la pèrdua de llocs de treball i de riquesa consegüent”, va destacar la número cinc de la llista nacional, Ester Molné. 
D’aquesta manera, Demòcrates defensa que aquest salari mínim s’ha d’incrementar per “garantir els drets” de les persones però també sostenen que s’ha de fer “en termes de sostenibilitat”. El pla de la formació, si guanyen les eleccions, és anar  apujant el salari mínim “una miqueta per sobre de l’IPC”, tal com s’ha fet aquest any. Molné, que va estar acompanyada per la número 11 de la candidatura nacional, Carolina Pastor, va recordar que aquest exercici l’augment ha estat del 3,2% quan l’índex de preus al consum es va situar en el 0,7%. 
A més, va manifestar que aquesta apujada ha tingut una repercussió en les prestacions socials que estan indexades sobre el llindar econòmic de cohesió social (LECS), ja que es corresponen amb el salari mínim.

demòcrates
defensa
l'apujada
progressiva
salari mínim

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte