Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol es dirigeix al conseller liberal Víctor Pintos en un consell de Comú.
Marsol es dirigeix al conseller liberal Víctor Pintos en un consell de Comú.

Demòcrates i liberals validen el pacte per la candidatura d’Andorra la Vella


Escrit per: 
M.S.C. / M.S. / FOTO: J. G.

Finalment hi haurà pacte entre Demòcrates (DA) i Liberals d’Andorra (L’A) a Andorra la Vella. Un acord que ha estat difícil, tenint en compte que els liberals volien el número dos de la candidatura mentre que la cap de llista i actual cònsol major, Conxita Marsol, sempre ha defensat que aquest lloc havia d’estar ocupat per algun demòcrata o una persona propera a aquest partit.

És per aquest motiu que els liberals van rebutjar la proposta de Marsol de concedir-los el número 3 o 4 i el número 9 i divendres passat van acordar presentar una llista pròpia, encapçalada per l’actual conseller a l’oposició Víctor Pintos. Arran d’això, la candidata demòcrata va accedir a oferir-los el número 4 i el 8, uns llocs que en cas de victòria haurien de sortir elegits. El comitè parroquial liberal va validar diumenge l’oferiment i ahir al vespre ho va fer el demòcrata. Serà a partir d’ara que els liberals hauran de valorar quines de les persones que s’havien postulat com a candidates ocuparan aquests llocs. El que és clar és que el número dos serà una decisió que prendrà exclusivament Marsol.
La cap de llista va celebrar ahir haver arribat a un acord amb el qual les dues parts se senten còmodes i que més persones vulguin sumar-se al projecte que ha estat desenvolupant DA al capdavant del Comú d’Andorra la Vella per fer-hi aportacions. També va destacar que en l’assoliment d’aquest pacte ha estat important vetllar per l’estabilitat del país, tenint en compte que Demòcrates és un partit d’àmbit nacional. Quant a l’acord amb Progressistes-SDP, va dir que està avançat i que se’ls ha ofert un lloc entre els 8 primers de la llista. Amb Cd’i, en canvi, s’està més lluny, tot i que hi ha converses. Així, va exposar que malgrat que s’ha intentat, de llocs elegibles directes només n’hi ha vuit i això no dona gaire marge.
Per altra banda, a la Massana, Ciutadans Compromesos (CC) segueix aquesta setmana el treball per confeccionar la llista. En l’elecció dels noms que figuraran finalment a la candidatura s’està tractant també la demanda d’alguns dels partits integrats dins de la plataforma que volen tenir un nombre concret de representants. La previsió és poder presentar diumenge la candidatura. 
D’altra banda, tal com ja s’havia avançat, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) recollia ahir el decret de convocatòria electoral fixant el 15 de desembre com a data dels comicis. Els ciutadans podran exercir el seu dret a vot entre les nou del matí i les set de la tarda. Pel que fa a les candidatures es poden presentar des d’avui mateix i fins dilluns vinent al Comú corresponent en horari d’atenció al públic a excepció de dilluns, dia 28, en què es podran presentar fins a les dotze del migdia. La campanya electoral arrencarà el diumenge 1 de desembre a les dotze del migdia i finalitzarà el divendres 13 a les dotze de la nit per donar pas a la jornada de reflexió, dissabte 14. Pel que fa al vot per dipòsit judicial s’iniciarà el dilluns 2 de desembre a les nou del matí. Els horaris per realitzar el vot judicial seran de nou del matí a les set de la tarda de dilluns a divendres. Els dissabtes, inclòs el dia 14 de desembre, jornada de reflexió, els ciutadans podran exercir el dret a vot des de les nou del matí a la una del migdia. Per votar per correu, caldrà formalitzar la sol·licitud corresponent abans del 28 d’octubre a les dotze del migdia. Es pot sol·licitar ja des d’avui mateix personalment o a través de la pàgina web http://votpercorreu.ad.

La plataforma laurediana no vol membres de la majoria

Desperta Laurèdia, Progressistes-SDP, Liberals, Demòcrates i Partit Socialdemòcrata continuen les converses per mirar de constituir una nova plataforma per poder afrontar amb garanties les eleccions comunals del 15 de desembre vinent, unes converses, però, que han de superar un nou escull. I és que segons van confirmar fonts properes als impulsors del projecte, la idea inicial és que en la candidatura que s’acabi configurant no hi figuri cap dels membres de l’actual majoria de Laurèdia en Comú (LC). Això afectaria les actuals conselleres demòcrates d’LC, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, que han mostrat la voluntat de presentar-se, i també el conseller de Progressistes-SDP Josep Lluís Donsión i el seu antecessor Josep Roig. D’altra banda, la comissió encarregada de determinar els candidats d’Unió Laurediana+Terceravia es reunirà demà per acabar de tancar el cap de llista. Sobre la taula hi ha el nom del conseller general Josep Majoral, que sempre s’ha mostrat a disposició del partit.

 

 

 

eleccions generals
demòcrates
liberals
andorra la vella
ciutadans compromesos
desperta laurèdia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte