Diari digital d'Andorra Bondia

Demòcrates recupera el feu amb Concòrdia a només 240 vots


Escrit per: 
Meritxell Prat

Escaldes-Engordany torna a ser taronja. La parròquia que va veure néixer Demòcrates i que ara fa quatre anys va canviar de color polític gràcies a l’aliança de PS i L’A sota el paraigua de d’Acord, ha tornat a mans del partit liderat per Xavier Espot. I de rebot dona a Acció l’únic representant al Consell General gràcies al tàndem Trini Marín - Marc Magallón, i relega l’aliança socialdemòcrata a una dolorosa tercera posició que els fa perdre els consellers aconseguits el 2019.

Tot i així la victòria va ser soferta, perquè els nouvinguts de Concòrdia van estar tota la nit trepitjant-los els talons. De fet, en els primers moments de l’escrutini va arribar anar per davant. Un miratge momentani. La situació es va capgirar i ja no hi va haver opció. Els Demòcrates es van imposar amb el 40,41% dels vots (1.453 sufragis), per davant del 33,68% (1.211 vots) que va obtenir la candidatura liderada per Ramon Tena i Lara de Miguel. Per la seva banda, PS SDP+ es va quedar amb un 25,89% dels suports i va obtenir 931 vots.

Amb aquest escenari la guanyadora, Trini Marín, no va voler valorar els resultats fins que l’escrutini va haver superat de llarg el 90%. “Ha sigut molt difícil”, admetia, remarcant que pràcticament no havia tingut temps d’analitzar si la coalició amb Acció els havia ajudat o no. “Només estava fixada a mirar els resultats, demà amb la serenor miraré a veure què ha sigut”, manifestava, tot agraint el suport obtingut per part de la ciutadania i felicitant Concòrdia pels resultats obtinguts. “Imagineu-vos la il·lusió d’haver tornat a guanyar, perquè fa quatre anys va ser el contrari”, va destacar, assegurant que “treballaré per Escaldes i pel país”.

Per la seva banda, Ramon Tena, després de donar la sorpresa situant-se com a segona força a la parròquia assegurava estar “content” per haver assolit un molt bon resultat. “Escaldes és una parròquia que per a DA és forta i estic content amb el resultat”, va afirmar. No amagava que creia que fins i tot haurien pogut guanyar, però que potser no havia tingut tant temps per fer campanya com del que havien disposat els seus rivals, convençut que els resultats obtinguts marquen “l’inici del partit”. Tampoc no oblidava el fet d’haver pogut superar PS SDP+. “Tenint a PS SDP+ molt consolidat, ser segona força no està malament”, va concloure.
D’altra banda, i en clau més nacional, apuntava que cal “analitzar el sistema electoral i acabar d’arreglar-lo” per mirar d’adoptar un sistema més proporcional, ja que aquesta vegada Demòcrates ha obtingut una victòria més àmplia amb menys suports.

Finalment, en el cas de PS SDP+, malgrat que des de primera hora del matí els candidats sabien que se’ls contactaria per poder fer valoració dels resultats, David Pérez no va posar-se al telèfon ni va atendre els missatges d’aquest rotatiu. És per aquest motiu que les seves paraules no queden reflectides en aquest article.

Andorra
eleccions
escaldes
demòcrates
Marín
magallón
feu

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Tot déu possant a parir a la Trini i las torres i surt guanyadora... quelcom no funciona

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte