Diari digital d'Andorra Bondia
Un consell de Comú d’Encamp.
Un consell de Comú d’Encamp.

Desbloquejada l’adjudicació a Intueri amb el suport crític de l’oposició


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Finalment, el Comú d’Encamp ha desbloquejat l’adjudicació directa per a la redacció del pla director per a la dinamització econòmica de la parròquia a l’empresa Intueri Consulting. La comissió d’Administració, Reactivació Econòmica i Finances de la corporació va acordar ahir tirar endavant aquest procés després que la majoria aportés la informació amb què justificava els motius pels quals no havia demanat dos pressupostos, tal com van informar des de la corporació. L’oposició socialdemòcrata, però, es va abstenir i els consellers liberals hi van votar a favor però amb observacions.

El conseller socialdemòcrata Pere Marsenyach va argumentar que, tot i que la majoria no ha demanat dos preus per adjudicar els treballs, tal com marca la llei, ahir van optar per “deixar passar” aquest cas per no bloquejar més unes tasques necessàries i que ja acumulen massa retard. Marsenyach va indicar que el PS està satisfet al 30%, perquè “una mica se’ns ha escoltat”, però el procediment no ha estat el correcte i l’argument utilitzat per la majoria per justificar el motiu pel qual va adjudicar els treballs de forma directa a Intueri no és suficient. Així, el conseller socialdemòcrata va explicar que la majoria els va traslladar que havia optat per aquesta empresa per redactar el pla perquè part de la tasca ja estava feta, sobretot al Pas de la Casa, tenint en compte que Intueri ha estat una de les consultories que ha participat en l’elaboració del pla estratègic de turisme de compres, encarregat pel Govern. En aquest sentit, la majoria va exposar que això evitarà haver de començar de zero.
Marsenyach va explicar que també han optat per permetre l’adjudicació dels treballs a Intueri perquè a qui s’hauria perjudicat és a l’empresa. El conseller va destacar que és una bona consultoria i que “per la mala praxi del Comú no n’ha de patir les conseqüències”. 

Suport de LdA+I
Per la seva banda, la consellera de LdA+I Maribel Lafoz va explicar que per la majoria és element suficient per no demanar dos pressupostos el fet que Intueri tingui un bagatge professional i coneixement de la realitat andorrana perquè ha treballat amb el Govern i la Cambra de Comerç. La minoria liberal, però, no està d’acord amb aquesta argumentació, ja que considera que no és suficient. Amb tot, va optar per no iniciar un procediment judicial –que és l’altra opció que tenia– perquè el que necessita la parròquia és la reactivació econòmica i això només comportaria una demora, exposa. A més, afegeixen que no hi ha la seguretat que la justícia els acabés donant la raó, ja que és un tema d’interpretació. Tampoc satisfà que Intueri sigui una empresa molt especialitzada en el sector comercial perquè consideren que Encamp necessita també  altres activitats. Lafoz va explicar que, tot i que no estan del tot satisfets amb la resolució de l’afer, van preferir anar de costat per “l’interès del poble”. Per això van donar suport a l’adjudicació tot i que van fer constar en acta el seu desacord amb el procediment. Totes les parts van expressar la voluntat de participar en el pla.

 

 

 

pla de dinamització
Encamp
Comu d'Encamp
intueri
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic