Diari digital d'Andorra Bondia
Descarrega obre la porta a poder acollir més refugiats
Descarrega obre la porta a poder acollir més refugiats

Descarrega obre la porta a poder acollir més refugiats


Escrit per: 
Redacció

“Hem rebut diferents propostes de la societat civil i veurem finalment quina xifra podem acollir.” Així es manifestava ahir la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, que reiterava el compromís de l’executiu perquè Andorra s’afegeixi als estats que acullen refugiats sirians i obria la porta d’aquesta manera que la xifra final d’acollits pugui ser superior als vint inicialment previstos.
Descarrega, que va insistir que poder fer l’acollida “és una prioritat per al Govern” tot i advertir que “no és fàcil de gestionar”, va recordar que des de la comissió interministerial s’està treballant en l’elaboració d’un protocol d’actuació que permeti donar cobertura als refugiats pel que fa a l’allotjament, manutenció, educació i sanitat, per exemple.
Quant a la lentitud del procés, la secretària d’Estat de Justícia i Interior va destacar que Europa té molts problemes a l’hora d’identificar les persones i de verificar que siguin famílies, al marge de les qüestions de 
seguretat.
Per la seva part, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va incidir en els aspectes de seguretat que s’han de complir i que també dilaten tot el procés, es va mostrar esperançat que es pugui accelerar l’arribada tenint en compte que als països veïns ja han començat a arribar els primers contingents de refugiats.
En aquest sentit, Saboya, que no va voler però fixar una data, va recordar que un cop feta la proposta europea de seguida es va contactar amb l’Acnur i també amb Espanya i França per poder gestionar l’acollida, la fórmula de la qual encara s’està estudiant ja que Andorra no té signat el conveni de l’Estatut del refugiat.
Saboya i Descarrega van fer aquestes manifestacions en el marc de la conferència Experiència a Lesbos, a càrrec d’Òscar Camps, director de l’ONG ProActiva Open-Arms, de la doctora Anna Hernández, que ha estat voluntària a Lesbos, i del fotògraf de reconegut prestigi per la seva fotografia humanitària Santi Palacios.
D’altra banda, des de la plataforma conjunta d’acció humanitària de les ONG d’Andorra es va informar que s’ha enviat 10.000 euros més per a les necessitats dels refugiats en l’arribada a Europa. Aquesta quantitat servirà per pal·liar les primeres necessitats de les persones que arriben de Síria i són ateses als camps habilitats, a través de les ONG que treballen sobre el terreny (Càritas, Creu Roja, Intermón Oxfam i Unicef). Fins ara la plataforma ja ha fet arribar 34.000 euros per ajudar els refugiats.

refugiats
sirian
Gilbert Saboya
Eva Descarrega
ajuda humanitària
Lesbos
conferència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte