Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega.
La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega.

Descarrega reitera l’oferta per negociar els reglaments de la llei


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“El que ha de fer el Govern és valorar tot aquest any de treball i d’intercanvis no només amb els representants sindicals, sinó amb tots els treballadors de l’administració.” Amb aquestes paraules la ministra de Funció  Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, rebutjava novament ahir la proposta dels sindicats de l’administració d’iniciar “des de zero” la reforma de la Llei de la funció pública, i reiterava que el text elaborat per l’executiu “entrarà a tràmit parlamentari en les properes setmanes”.
I és que per la ministra s’ha de “valorar la implicació de bona part de l’administració en aquest projecte” i, per aquest motiu, és indispensable que “continuem treballant per la millora de la funció pública i comptem amb tothom per al desplegament reglamentari”.
Pel que fa a la petició feta als representants sindicals perquè  les accions relacionades amb la vaga es comuniquin amb una antelació de 72 hores i no de 24, tal com pretenien els sindicats, Descarrega va justificar-la, ja que “aquestes 72 hores són imprescindibles per garantir alguns serveis mínims”, sobretot en el cas de l’ensenyament, “on les famílies han de ser advertides amb temps necessari per poder organitzar-se”. També en el cas del sector privat, va continuar la ministra, cal avisar amb temps “el transport de mercaderies pels efectes que hi pogués haver a la duana”.
Precisament, quant a l’establiment dels serveis mínims, la ministra va incidir en la necessitat de diferenciar entre els cossos especials que sí que poden fer vaga, com és el cas dels bombers, i el cos general. En aquesta línia, Descarrega va assegurar que li “consta”, en el cas dels bombers, que ja hi ha un document de serveis mínims pactat entre la direcció i els sindicats.
Pel que fa a Ensenyament, la ministra va avançar que la direcció es reunirà amb el SEP per pactar els serveis mínims, mentre que, en el cas del cos general,  seran “les direccions qui acordaran amb el personal els serveis mínims”. Així, segons va explicar Descarrega, s’elaborarà “un document que es trametrà als sindicats” i “on no hi hagi possibles acords ho decidirem en la reunió de dilluns vinent al matí”.
Pel que fa a la desena de propostes plantejades als sindicats per incloure en la reforma de la funció pública, la ministra va explicar que “responen a neguits i inquietuds que els treballadors de l’administració han transmès a l’equip de Funció Pública en les reunions mantingudes al llarg de les passades setmanes”, i que s’han volgut “plasmar en aquest document” tot i que corresponen al desplegament reglamentari de la llei.

descàrrega
reitera
reglaments
negociar
oferta
Funció Pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte