Diari digital d'Andorra Bondia
Agents rurals inspeccionen la zona del Planell de la Tosa en conflicte.
Agents rurals inspeccionen la zona del Planell de la Tosa en conflicte.

Designada la part andorrana per dirimir la frontera


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: Agents rurals

El Govern ha aprovat avui la designació de la delegació andorrana a la Comissió mixta hispanoandorrana per a la delimitació de la frontera, així com els experts que participaran en el comitè tècnic que ha de servir per dirimir els límits territorials després que la instal·lació d’un parc solar a la zona del Planell de la Tosa posés aquesta qüestió damunt la taula. Ara que ja hi ha designats els membres per la part andorrana només falta esperar que “la contrapart espanyola faci el mateix” i que a partir d’aquí es fixi un calendari de reunions, segons ha informat el ministre portaveu. Eric Jover ha aprofitat l’ocasió per marcar una vegada més “les excel·lents relacions” entre Andorra i Espanya i el convenciment que s’arribarà a un acord satisfactori. 

De fet, encara que la comissió mixta hispanoandorrana és qui finalment haurà d’arribar a unes conclusions sobre la delimitació territorial i per tant les seves reunions són una peça clau en tot aquest procés, des del moment en què es va fer evident la divergència, les dues parts han estat recollint documentació històrica i cartogràfica per sostenir els respectius posicionaments. 

La delegació andorrana a la comissió està formada per representants dels dos coprínceps i membres del ministeri de Justícia i Interior, del ministeri d’Afers Exteriors i del ministeri de Territori i Habitatge. Pel que fa al comitè tècnic, en formen part experts d’aquest últim ministeri.

Planell de la Tosa
comissió mixta hispano-andorrana
delimitació territorial
frontera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte