Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de Sant Julià de Lòria.
El Comú de Sant Julià de Lòria.

Detectats errors en l’impost de radicació a Sant Julià de Lòria


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

El Tribunal de Comptes ha observat errors en l’assignació de l’índex de localització utilitzat en l’impost de radicació en activitats radicades a la zona industrial de la Margineda. Segons argumenta el Comú de Sant Julià de Lòria, el 2016 es van modificar alguns índexs de localització, que per error no es van introduir en el sistema de gestió tributària. Això va fer que la liquidació es practiqués de forma errònia, també en els següents exercicis. 

La corporació exposa, però, que arran de l’observació del Tribunal de Comptes en l’informe del 2017 (rebut el novembre del 2019) el departament de Finances va revisar tots els titulars d’activitats comercials de la parròquia. Així, es va constatar que l’error també afectava la taxa d’enllumenat públic i es va concloure que hi va haver errors en la facturació durant el 2017, 2018 i 2019, tant a favor del Comú com dels obligats tributaris. El Comú va optar per regularitzar la situació dels tributs que no havien prescrit però posteriorment, arran la situació originada per la Covid-19, va considerar que la millor opció era la condonació  o retorn parcial de les liquidacions afectades. Als que s’havia de fer un retorn parcial, la situació es va regularitzar. El Comú també informa que es va incoar un expedient disciplinari als funcionaris responsables.

A banda, el Tribunal de Comptes avisa de l’adjudicació directa de serveis per 165.117 euros per part del Comú. Això correspon a 24.300 euros d’estudis sobre la tirolina, 46.200 euros per l’assessorament en el projecte Zipline per al desenvolupament econòmic de Sant Julià, 38.800 euros per al cadastre, i 55.700 euros per un servei de condicionament i protecció de l’aparcament de Baix Solà amb caràcter d’urgència. Així mateix segueix advertint sobre la viabilitat de Camprabassa.

Comú de Sant Julià de Lòria
impost de radicació
adjudicació directa
Tribunal de Comptes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte