Diari digital d'Andorra Bondia
Detectats sis positius nous a Salita
Detectats sis positius nous a Salita

Detectats sis positius nous a Salita


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

“Segurament hi haurà algun cas més.” Ho va advertir dimarts el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, i així ha estat. Les proves que s’estan fent a tot el personal i als residents de Salita després que dilluns es detectessin tres persones amb Covid-19 al centre sociosanitari han permès constatar fins ara l’existència de sis persones més infectades per coronavirus. 

Així ho va confirmar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va detallar que els nou afectats són vuit residents al centre i un sanitari, si bé va remarcar que només una d’aquestes persones ha desenvolupat símptomes de la malaltia. El ministre no va poder confirmar que l’origen d’aquest nou brot hagi estat, com tot apunta, el sanitari afectat, i va recordar que ens trobem davant una malaltia altament infecciosa i de “molt difícil control”. Amb tot, des de Salut es continuen fent les proves pertinents per determinar l’abast del brot i poder d’aquesta manera disposar del cribratge de les persones que tenen o no el virus per fer les actuacions escaients.

Precisament, per les dificultats de control del virus, i interpel·lat sobre si amb el retorn generalitzat de l’activitat s’ha constatat cert relaxament entre la ciutadania, Jover va insistir en la necessitat de mantenir les mesures de protecció,  com ara la distància entre persones i l’ús de la mascareta, tot i que amb l’arribada de la calor “pugui ser més molest”, ja que d’aquesta manera “ens ajudarà a evitar rebrots”.

Al marge dels sis nous casos positius detectats al centre sociosanitari escaldenc, els resultats de les 71 proves que van arribar, 62 de les quals negatives, van permetre detectar un altre cas nou de coronavirus.

D’aquesta manera, i després que des de l’executiu s’hagin sumat a les dades reportades els 77 casos detectats amb les PCR que es van portar a terme arran del doble cribratge poblacional, els casos totals de coronavirus diagnosticats al país són 851, set més que dimarts, dels quals se’n mantenen actius 65, cinc més que en l’anterior actualització de dades. Entre aquests, hi ha cinc professionals de la salut, mentre que a hores d’ara no es registra cap integrant de cossos especials afectat.

 

Pel que fa al nombre de persones que han superat la malaltia són 735 després de les dues altes comptabilitzades les darreres 24 hores, mentre que, sortosament, el nombre de víctimes mortals es manté en 51.

Quant al centre hospitalari, hi ha deu pacients per Covid-19 ingressats, tres més que dimarts, si bé cap d’ells és a la unitat de cures intensives (UCI), com va remarcar Jover.

D’altra banda, el ministre portaveu va explicar que després de la “valoració positiva” de la tasca feta pels sanitaris cubans, que van arribar a finals de març per donar un cop de mà en la lluita contra l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, feta per part del titular de Salut i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha optat perquè els 23 professionals que encara són al país s’hi quedin fins a finals de juny.

160.000 € per a treballs d’assessoria econòmica
El Govern ha destinat més de 160.000 euros en assessoraments per a la gestió econòmica de la crisi provocada per la Covid-19. Així es desprèn de dos edictes publicats ahir al BOPA en què es fa públic l’adjudicació definitiva dels treballs d’assessorament estratègic del Govern en matèria econòmica amb relació a la Covid-19 i l’adjudicació definitiva de les  tasques d’assessorament sobre  els mecanismes de suspensió temporal dels contractes de treball i reducció de la jornada laboral que ha d’implantar la CASS.

En el primer cas, s’han assignat a PricewaterhouseCoopers Asesores de Negocios per un 146.075 euros, i el termini d’execució és de dos mesos. Els treballs concernents a les STCT i RJL s’han atorgat a Alfa Capital Assessors i Auditors SL per un import de 16.981,25 euros i el termini d’execució establert expira el 31 de desembre.

El BOPA recull un tercer edicte, en aquest cas corresponent a una nova adjudicació per a la compra de material per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Concretament, es tracta de l’adjudicació de submi-nistrament de mascaretes quirúrgiques i bates d’un sol ús impermeables, que s’adquireixen a la compa-nyia The Lucky Company SLU, que ja havia rebut tres concessions anteriors per més de 920.000 euros, per un import de 136.840 euros.

detectats
positius
nous
Salita
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic