Diari digital d'Andorra Bondia
Des de l’ambaixada es va voler eliminar ahir mateix la pintada que va embrutar la porta de l'entrada a l'aparcament de la seu diplomàtica.
Des de l’ambaixada es va voler eliminar ahir mateix la pintada que va embrutar la porta de l'entrada a l'aparcament de la seu diplomàtica.

Detinguts dos residents per pintar la façana de l’ambaixada d’Espanya


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La matinada d’ahir la façana de l’ambaixada espanyola a Andorra, al carrer Prat de la Creu i en ple centre de la capital, va aparèixer amb una pintada en una de les portes grans del garatge. A la pintada es llegia la paraula “SOC”, en majúscula. Les càmeres de vigilància del mateix edifici diplomàtic van enregistrar els fets i van ser claus per determinar-ne l’autoria. En ser requerits els agents de policia per part de la mateixa ambaixada i veure les cintes de gravacions, ahir mateix al matí es va procedir a la detenció dels presumptes autors de l’acte delictiu. 
Segons van assegurar ahir fonts policials, es tracta de dos residents que ahir estaven a les dependències policials a l’espera de passar a disposició judicial. A tots dos se’ls acusa de dos delictes, un contra el patrimoni i un contra la funció pública. 
Va ser una actuació ràpida, perquè segons van explicar, després que el vigilant de l’ambaixada fes el requeriment a la policia, aquesta es va desplaçar a l’ambaixada i va poder visualitzar el material de gravació de diverses càmeres de videovigilància que té l’ambaixada. En veure les imatges, la policia andorrana va establir una ordre de recerca que va permetre la localització dels dos individus i la posterior detenció. 
La policia no ha volgut revelar si la inscripció apareguda a la façana amb les lletres SOC, té algun significat concret.
Aquest fet delictiu coincideix el mateix dia en què es va fer públic el nom del proper ambaixador, Àngel Ros, que fins ara ha estat alcalde de Lleida. A més a més, tot just ahir es va celebrar el comiat de qui ha estat quatre anys ambaixador, Manuel Montobbio. En aquest acte diplomàtic, Montobbio no va voler fer cap declaració sobre les pintades “per no barrejar-lo” amb l’acte protocolari del comiat que es va celebrar tot just ahir.
Des de l’ambaixada espanyola es va ordenar ahir al migdia la neteja d’aquesta pintada a l’edifici diplomàtic per eliminar qualsevol marca de l’acte delictiu i donar continuïtat a l’activitat diplomàtica. L’eliminació de la pintada, però, va ser després que els agents de policia agafessin les proves necessàries per tal de resoldre el cas, i després de procedir a les detencions escaients. La legació va continuar durant el dia d’ahir amb l’activitat normal, a excepció de la celebració  de l’acte de comiat de l’ambaixador Montobbio. 

detinguts
dos
residents
pintar
la façana
Ambaixada
Espanya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte