Diari digital d'Andorra Bondia

Diferents branques de la cultura japonesa es donen cita a Sant Julià


Escrit per: 
Agències


El Comú de Sant Julià, per iniciativa de la taula de turisme de la parròquia, organitza a partir de demà les primeres Jornades nipo-lauredianes. Donat que diferents entitats ja tenien programades activitats relacionades amb la cultura japonesa, s’ha decidit aglutinar-ho tot sota el paraigua d’aquestes Jornades nipo-lauredianes, afegint-ne algunes de noves.

Així, s’ofereix diferents activitats relacionades amb la cultura japonesa, des de tallers de pintura –aprofitant que el Govern ha convidat l’artista Kimiko Matsumoto– fins a cursets de cuina, i també cursos especials per als restauradors de la parròquia, que durant el cap de setmana oferiran alguns plats de la cuina tradicional nipona.

Els cursos de cuina, que tindran lloc avui i demà, han tingut molt d’èxit i gairebé no queden places. En els dirigits als restauradors s’hi ha inscrit una onzena de cuiners, que després hauran d’oferir algun plat tradicional japonès des del divendres al vespre fins diumenge al migdia. Amb aquestes activitats comencen les Jornades nipo-lauredianes.

El programa d’activitats continuarà dissabte amb el taller que impartirà Kimiko Matsumoto al Centre Cultural i de Congressos Lauredià de 10 del matí a 12 del migdia. Aquesta artista treballa amb els colors primaris i des de dilluns està a Andorra fent classes als diferents centres educatius del país, en la seva voluntat d’anar recorrent els països les banderes dels quals tenen els colors groc, blau i vermell, segons va explicar la representant de la taula de turisme, Núria Parès.

Al mateix lloc, a les sis de la tarda, Philippe Lavaill dirigirà un taller de pintura sobre les tècniques de Fujita, un autor que treballava de manera especial l’escriptura japonesa, segons va explicar Parès. A la nit, el Museu del Tabac oferirà l’entrada lliure amb motiu de la Nit europea dels museus i coincidint amb l’exposició temporal que acull, Geisha i samurai, amor i guerra a l’antic Japó.
Aquest diumenge, el museu tornarà a obrir les seves portes lliurement, i també ho farà dimarts que ve, coincidint amb el Dia internacional dels museus. D’aquesta manera es clouran les primeres Jornades nipo-lauredianes, que els organitzadors esperen repetir els anys vinents “amb més força”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte