Diari digital d'Andorra Bondia
Dimiteixen cinc membres de l’executiva de Liberals d’Andorra
Dimiteixen cinc membres de l’executiva de Liberals d’Andorra

Dimiteixen cinc membres de l’executiva de Liberals d’Andorra


Escrit per: 
Redacció

Cinc membres del comitè executiu de Liberals d’Andorra (LdA) han dimitit en bloc. Així ho van fer saber en una carta amb data d’ahir adreçada al president de la formació, Jordi Gallardo. Els dimissionaris són els lauredians Joan Albert Farré, vicepresident primer; Oliver Alís, secretari d’organització; i Marc Pintat, representant d’Unió Laurediana (UL); així com la secretària d’Igualtat i número dos a la llista parroquial d’Andorra la Vella en les darreres eleccions, Ruth Vila; i Xavier Surana, representant del comitè d’Ordino.

En la carta, signada per tots ells, s’indica que l’executiva, juntament als representants dels comitès parroquials, ha sofert “una profunda escletxa” arran de “les formes emprades” i dels “acords viciats” adoptats en el procediment per a l’elecció del candidat a encapçalar la llista nacional del partit a les properes eleccions generals i que ha acabat amb l’elecció de Jordi Gallardo. Segons indiquen en el document, “molts han estat els nostres intents en aquest període de dialogar per reconduir la situació”. Això es va produir en “trobades informals al marge de l’executiva”, exposen, després de la “sobtada dimissió del secretari general”. Els signants lamenten que aquestes reunions, que podien haver estat un punt de partida per reconduir la situació i restablir la confiança, només van servir per imposar acords al marge de l’òrgan competent, “vulnerant els drets dels afiliats al partit”.
Així mateix, els dimissionaris exposen que els costa entendre com durant el temps que ha durat aquest episodi cap d’ells ha rebut per part de Gallardo ni de cap altre representant del partit mostres d’interès per obrir una via de diàleg “envers nosaltres ni tampoc envers les formacions que representem”. Davant de tot plegat, critiquen que Liberals d’Andorra està avui “entestat a restar en lloc de sumar” i “a fer passar els personalismes davant de les solucions programàtiques”. Per tant, argumenten, “ja no té sentit que continuem formant part” de l’executiva del partit, les “maneres de fer” de la qual “no compartim, i on no ens sentim representats ni tampoc volguts”. Així, entenen que “els processos democràtics són quelcom més que tot això” i, per tot plegat, renuncien als càrrecs al si de l’executiva, una dimissió que es farà efectiva a partir de la recepció de la carta.

 

LdA
liberals
dimissió
executiva

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte