Diari digital d'Andorra Bondia

Dolsa demana el vot per posar fi “a la mala gestió de 4 anys”


Escrit per: 
J. R.

El candidat a cònsol major de Convergents d’Ordino (CDO),  Enric Dolsa, es va mostrar segur que a partir del primer de gener estarà al capdavant del Comú “per posar fi a la mala gestió que hi ha hagut aquests últims quatre anys” i “a les moltes il·legalitats” que s’han comès.

I és que, segons va manifestar Dolsa, davant d’un centenar de persones que van assistir a la reunió de poble celebrada anit al centre de congressos, “cal un tarannà diferent i una altra manera de governar”.
Entre les “irresponsabilitats” que va atribuir a l’actual majoria va citar el fet d’haver atorgat el dret de pas al projecte del geriàtric per uns terrenys públics, la utilització de la seva signatura digital, la celebració d’una boda fictícia a la sala de sessions i l’autorització d’unes obres en contra del criteri del director de l’àrea. “En els vuit anys que vaig ser cònsol major, en cap moment em vaig passar pel forro cap informe de cap director”, va emfasitzar Dolsa en relació amb l’últim punt.
Les crítiques a l’actual majoria, intercalades amb la presentació de les diferents àrees del programa, es van estendre també a l’àmbit de les finances. Així, el número 1 de la llista de CDO va dir que els actuals gestors comunals són els responsables que el Comú sobrepassés el sostre d’endeutament el 2009 en contractar una pòlissa de crèdit amb els bancs de 4 milions que no s’ha utilitzat. Dolsa va voler aclarir també que la carta recent de l’Associació de Bancs (ABA) a la corporació, segons les converses que ha tingut amb el director de l’entitat, no avala la gestió comunal en aquest àmbit, així que va acusar la candidatura d’ACO+DA de “dir mentides”. El candidat de CDO va recordar també que va deixar el Comú amb 18 milions de deute, que va justificar pels “serveis essencials” que es van posar en marxa durant vuit anys, i que avui dia ja ha pujat a 24.
CDO critica també la gestió feta en relació amb els pobles perquè no s’ha fet cap iniciativa per millorar la qualitat de vida dels seus habitants ni per potenciar el turisme. Segons va explicar ahir al matí Dolsa a Llorts, la seva formació vol comprar Casa Sella perquè sigui un destí turístic. La candidatura aposta també per convertir Llorts en peu de pistes, protegint sempre la imatge del poble. Això faria que Arcalís fos encara més atractiu per al turisme, segons va explicar Dolsa. L’excònsol es va referir de nou ahir al projecte d’Andorra en Miniatura, que atrauria, segons el candidat, entre 200.000 i 400.000 visitants cada any.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte