Diari digital d'Andorra Bondia
Consell General
Consell General

Dominique Rousseau és nomenat nou magistrat del Constitucional


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El ple del Consell General va aprovar ahir, per assentiment dels tres grups parlamentaris, nomenar Dominique Rousseau nou magistrat del Tribunal Constitucional. El parlamentari de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, va lloar la trajectòria i experiència del nou magistrat, que entre el 2002 i el 2006 va ocupar una plaça al Consell Superior de la Magistratura francesa, però es va mostrar crític amb el retard de tot el procés d’elecció.
D’altra banda, i també per assentiment, el Consell General va donar el vistiplau a la llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses derivades de l’aportació de 51.000 euros per part del Govern a la Fundació Museu Andorra. Des dels grups parlamentaris es va destacar la importància de poder disposar del Museu Carmen Thyssen Andorra, que obrirà portes l’any que ve, tant des de la vessant cultural com per l’impuls turístic que pot aportar.
Finalment, el ple va donar el vistiplau a l’informe anyal del Raonador del Ciutadà corresponent al 2015. El conseller general socialdemòcrata, que va remarcar “la tasca ingent” que fan el raonador i el seu equip, va destacar la necessitat de mirar d’incidir en tota una sèrie de queixes “que es reiteren cada any i que apareixen en cada informe, però hi ha institucions que no canvien de conducta”.

Consell General
magistrat
Constitucional
Dominique Rousseau

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte