Diari digital d'Andorra Bondia
Les màquines excavadores i els camions van començar ahir a retirar les roques de la cisterna.
Les màquines excavadores i els camions van començar ahir a retirar les roques de la cisterna.

Dos milions d’euros a la Portalada


Escrit per: 
M.P.A./ A.L. / Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va desvelar ahir que el pressupost dels treballs definitius per reforçar la zona de la Portalada, on va tenir lloc l’esllavissada l’1 d’agost passat, ascendirà a “més de dos milions d’euros”. Segons va dir el ministre, la intenció del Govern és incloure aquesta partida al pressupost de l’any que ve, que es presentarà pròximament al Consell General. Quant a la determinació de les responsabilitats, Torres va reiterar que “està en mans del gabinet jurídic del Govern” que ho està estudiant amb les companyies asseguradores, i va posar èmfasi en el fet que “totes les despeses generades per l’esllavissada les afrontarà qui es consideri que ha actuat de forma incorrecta”. 

El titular d’Ordenament Territorial també es va pronunciar sobre la roca que va impactar diumenge al migdia contra els taulons del mur de contenció provisional i va celebrar que els dispositius de seguretat “hagin fet la seva funció”. Finalment, Torres va recordar que el nivell de risc a la zona és el tres, la qual cosa significa que no està permès l’ús de l’aparcament situat davant del Punt de Trobada ni l’accés a la cafeteria del mateix centre comercial.
Precisament, ahir al matí van començar els treballs d’extrac-ció de les pedres que omplen la cisterna ubicada a la zona sud de la Portalada, ja que van ser les que van causar que la roca que va caure diumenge impactés contra elles i “per efecte metralla” sortís rebotada fins a l’altra banda de la carretera. Aquestes actuacions podrien acabar avui mateix o demà, segons va informar el cap del gabinet tècnic d’Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas. Per incrementar l’espai d’aquest resguard i protegir la zona, en paral·lel es construirà una escullera i es posarà una malla electrosoldada magnètica. Huertas també va dir que a partir d’ara i “sine die” es procedirà al bombeig de l’aigua “per minimitzar qualsevol efecte que es pogués produir per l’aigua”. Totes aquestes actuacions, segons Huertas, van en la línia del que serà “la solució definitiva del problema”, quan es redacti el projecte tècnic. Un projecte, d’altra banda, “complex tant de concepció com d’execució”, va remarcar.

Dos milions
la Portalada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte