Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge exterior del centre de menors de la Gavernera.
Imatge exterior del centre de menors de la Gavernera.

Dos pisos a Escaldes-Engordany per als joves del CAI


Escrit per: 
Agències

A partir del mes de gener alguns dels infants i joves que resideixen al Centre d’Acolliment d’Infants i Joves (CAI) de la Gavernera disposaran de dos pisos a Escaldes-Engordany. El consell de ministres d’aquest dimecres va aprovar els contractes d’arrendament, que tindran una durada de cinc anys. Amb aquesta mesura, el ministeri d’Afers Socials busca potenciar un nou model d’atenció a la infància, potenciant els recursos de proximitat i de comunitat i afavorint que puguin compartir activitats en el seu dia a dia de manera més inclusiva, com per exemple anar al parc. A cadascun dels pisos viuran entre 4 i 5 infants i joves tutelats pel Govern i que tindran uns educadors i referents assignats de manera fixa. En cas que sigui necessari també es comptarà amb el suport del personal de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

D’altra banda, el Govern també va adjudicat la primera fase dels treballs d’arranjament de la CS-270 a la vall d’Incles, amb l’objectiu de resoldre les malformacions de la calçada, produïdes a causa del mal estat dels murs petits de sosteniment de la carretera; així com l’adequació i la refecció dels drenatges, que allargaran la vida útil de la carretera. Les actuacions abastaran de forma discontínua des de l’embrancament amb la CG2 fins al punt d’encreuament amb el riu Incles i el riu de Manegor, en uns treballs s’allargaran durant quatre setmanes i tindran un cost de 165.751 euros.

Noves places de sotsoficial

Aquest dimecres també es va aprovar la licitació de quatre places de sotsoficial de nivell B4 per al Cos de Policia, donat que durant el 2019 dos sotsoficials arribaran a la jubilació obligatòria i catorze més podran acollir-se a la jubilació voluntària.

Les places no generaran vacants, sinó que es proveiran a través de llocs de treball existents d’agents de policia. Els sotsoficials duran a terme tasques operatives i executives, així com funcions de comandament operatiu, supervisió, coordinació i gestió de grups, subgrups i les seccions en les quals s’estructura el cos. La selecció es farà durant el primer semestre del 2019 i els candidats seran nomenats per ordre de mèrits en funció dels resultats obtinguts durant el procés de selecció.

Actualització de la cartografia

Emmarcat en els treballs periòdics d’actualització de la cartografia bàsica d’Andorra, el consell de ministres també va aprovar l’adjudicació dels serveis de cartografia d’Andorra a escala 1:500 i 1:1000, que cobreix els fons de les valls urbanitzables i la xarxa oficial de carreteres, i la resolució d’una ortofotografia de resolució 0,10 metres. Les darreres dades són del 2008 i els estàndards europeus recomanen que les sèries cartogràfiques s’actualitzin un cop cada deu anys.

El projecte té un cost de 367.748 euros i el termini d’execució és de dotze mesos, abasta la realització d’un vol fotogramètric a 6 i 9 cm píxeluna ortofoto a 10 cm píxel, l’actualització de la cartografia a escala 1:500 i 1:1000 a partir del vol fotogramètric i treball de camp, l’ampliació de la cartografia en aquelles zones on s’ha urbanitzat i estan fora de la zona cartografiada a aquestes escales fins al moment i l’ampliació de l’exportació de la cartografia a altres formats de distribució.

pisos
Escaldes-Engordany
joves
CAI

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte