Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Encamp, avui.
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Encamp, avui.

Dotze càmeres de videovigilància al Pas per evitar i prevenir aldarulls


Escrit per: 
Agències / Foto: L. G.

El Comú d’Encamp ha donat  llum verd a la licitació per instal·lar un total de dotze càmeres de videovigilància al Pas de la Casa, concretament als carrers on s’ha detectat més incivisme en relació amb l’oci nocturn i el reciclatge. S'ha acordat aquesta tarda en la sessió de consell celebrada ahir a la tarda. La cònsol major de la parròquia, Laura Mas, ha recordat que es tracta d’una iniciativa que va sorgir del Consell Econòmic i Social de la vila encampadana i durant l’última taula de l’oci nocturn, on es va proposar implantar els sistemes de vigilància per evitar aldarulls i vetllar per la bona convivència entre l’oci nocturn i els veïns de la zona. 

Durant la sessió també s'han aprovat tres projectes per millorar l’eficiència energètica de casa comuna. El primer, per instal·lar un sistema de producció de fred i calor mitjançant l’aerotèrmia i que permetrà “prescindir de la caldera de gasoil que té més de trenta anys”; el segon relatiu a la compra de lluminària tipus led per la via pública amb la voluntat de consumir menys; i el tercer, per revisar la façana de casa comuna amb l’objectiu de garantir que no tingui fissures i mantenir l’eficiència energètica.

La majoria no té frens
El comú d’Encamp ha tancat el primer trimestre de l’any amb un superàvit d’un milió d’euros, segons ha informat la consellera d’Administració i Finances, Josefina Rodríguez, tot destacant que els comptes reflecteixen “una recuperació de l’activitat econòmica”. Des del Partit Socialdemòcrata + Independents, David Rios i Enric Riba, han reiterat que la majoria comunal no està duent a terme una gestió correcta dels diners públics, afirmant que “estem preocupats”, ja que en els pròxims mesos s’hauran de tirar endavant els projectes per dinamitzar la zona de les Pardines a Engolasters i l’estadi a Prada de Moles, dues iniciatives que mostren que “la majoria no té frens, ha obert molts melons a uns preus molt elevats i no estan fent cap acció per reduir aquest augment desorbitat de la despesa”. La consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, també s'ha mostrat preocupada pel futur de les finances comunals.

Polèmica pels dos nous representants a Gasopas
El nomenament de dos nous representants al Consell d’Administració de Gasopas per als pròxims quatre anys, el conseller de Liberals Èric Alguacil, i Maria Neus Meca  d’Agrupament Encampadà ha generat polèmica. I és que els consellers del PS+I consideren que l’assignació suposa “una acumulació de poder” i s'han posicionat en contra que els membres del consell de comú puguin optar al càrrec, tot al·legant que es tracta d’un càrrec retributiu i que aquestes participacions “són una oportunitat perquè els ciutadans fora de l’àmbit polític puguin conèixer com funcionen les societats participades”. 

càmeres de videovigilància
Pas
aldarulls

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte