Diari digital d'Andorra Bondia

Duran veu “irresponsable” aprovar ara les vegueries i demana posposar-les


Escrit per: 
Agències

El president d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de Convergència i Unió (CiU), Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir “irresponsable” aprovar ara la Llei de vegueries i ha proposat ajornar-la fins que s’acabi la crisi.

En roda de premsa després de la comissió executiva nacional de CiU, Duran va titllar de “molt poc seriós” que el president de la Generalitat, José Montilla, hagi portat al Parlament aquest debat “tan allunyat de la dinàmica i de les prioritats del carrer”.
“És una irresponsabilitat política del president”, va assegurar el líder d’UDC, que va recordar que no hi ha consens ni dins el PSC ni al territori ni amb l’Estat. “L’únic que fa la llei es distreure’ns dels problemes reals que té la gent”, va sentenciar.
I és que, segons Duran, “no s’ha treballat el consens” aquest projecte de llei, sinó que el Govern ha tirat pel dret portant una proposta al Parlament que solament ha provocat confrontació i que parla de crear noves administracions en temps de crisi. Per això, va demanar aparcar el projecte fins que s’acabi la crisi, perquè “hi ha temps suficient en el futur per tractar la divisió del país en vegueries”.

El candidat per lleida
D’altra banda, i ja en clau electoral, el president d’UDC va comentar l’elecció del cap de llista de la federació nacionalista per la demarcació de Lleida. En aquest sentit, Duran va destacar que el secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, “seria un bon candidat de CiU per Lleida”, però va negar haver-ho plantejat al seu soci de federació. “Mai no he plantejat ni oficialment ni extraoficialment el nom de Josep Maria Pelegrí”, va destacar Duran, que va recordar que UDC no ha reivindicat mai cap circumscripció.
Així mateix, Duran va recordar que des de la federació nacionalista es “vol afrontar aquestes eleccions sense escletxes i amb la màxima unitat possible”, i va  insistir que Unió Democràtica de Catalunya està “al servei” del projecte de CiU i del candidat a la presidència, Artur Mas.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte