Diari digital d'Andorra Bondia
Simó Duró és president de la Federació de la Gent Gran.
Simó Duró és president de la Federació de la Gent Gran.

Duró diu que els anuncis d’Espot i Álvarez “per ara són paraules”


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró, es va mostrar escèptic davant dels anuncis fets dijous passat a la sessió del Consell General del ministre de Salut, Carles Álvarez, i del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, pel que fa a les reivindicacions històriques del col·lectiu sobre el règim del tercer pagador i del servei de podòleg. 

Álvarez va manifestar que aquesta tardor es posarà en marxa el tercer pagador de forma automàtica per a les persones grans que rebin una pensió de solidaritat. I Espot va manifestar que encara s’està negociant amb el Col·legi de Podòlegs perquè s’ofereixi el servei a la gent gran  amb recursos econòmics insuficients, als quals es cobrirà la diferència del que reemborsa la CASS. Segons Duró, això “només són paraules, com les que ja fa anys que estan dient”. La reclamació del tercer pagador té més de vuit anys d’història, segons Duró, i “les negociacions amb els podòlegs ja van començar al 2003, i van passant de ministre a ministre”, va dir Duró.

El president de la Federació de la Gent Gran critica el retard que s’està donant en aquestes demandes perquè primer “volien fer una enquesta per tenir dades sobre la gent que té menys recursos, i això ja fa temps que ho saben”, va dir. 

Duró critica el discurs de les idees “però d’execució no n’hi ha”, va dir. 

Des de la Federació de la Gent Gran consideren que el ministre Espot “pot tenir la voluntat, no ho neguem, però té una cartera que és massa gran, i aleshores, quan es tenen massa coses, l’execució de tot el que es diu es dilueix”, comenta Duró.
També consideren des d’aquest col·lectiu que cal potenciar el control, com ja s’ha dit que es fa en les baixes laborals, “doncs també que es faci en el tercer pagador”, per evitar el que s’ha dit, que es generalitzarà una compra de medicaments indiscriminada. 

Val a dir que tant el règim del tercer pagador com també el servei de podòleg per al col·lectiu de la gent gran figuren en algunes de les professions de fe de les candidatures dels pensionistes a les eleccions del Consell d’Administració de la CASS, com ve sent habitual en aquests comicis. 

Duró diu que els anuncis d’Espot i Álvarez “per ara són paraules”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte