Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres.
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres.

Economia encarrega un estudi per avaluar noves rutes a l’aeroport


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

El Govern manté l’aposta “ferma” i “continuada” per a l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell i per aquest motiu ha acordat contractar la International Air Transport Association (IATA) per a la realització d’un estudi de desenvolupament de noves rutes des d’aquesta instal·lació.

Així ho ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha detallat que l’objectiu d’aquesta contractació és poder disposar d’una “valoració objectiva”, sense el biaix que pugui tenir un consultor privat, que permeti sustentar i reforçar la presa de decisions sobre l’establiment de noves rutes.

En aquest sentit, el ministre ha precisat que aquest treball ha d’assenyalar quines línies regulars podrien establir-se, amb quins criteris s’haurien de seleccionar i amb quina necessitat de finançament, en el cas que fos necessari.

A més, Jover ha remarcat que el fet que l’estudi sigui desenvolupat per la IATA dona una base sòlida de treball, tant pel que fa al coneixement del mercat i a l’experiència en estudis de trànsit, a la possibilitat de tractar directament amb les aerolínies, i l’accés a bases de dades d’especial interès per al desenvolupament de rutes.

Quant a possibles rutes, el ministre ha incidit en les que el Govern ha marcat sempre com a prioritàries, com seria una “connexió obligatòria amb França”, amb Lisboa, la que s’ha posat damunt la taula amb Palma de Mallorca arran de la recent visita del cap de Govern a les illes Balears o, fins i tot, amb Londres, “malgrat la complexitat afegida que el Regne Unit no forma part de la Unió Europea”, si bé no n'ha descartat d’altres.

En relació amb el vol a Madrid, Jover ha recordat que està funcionat “força bé”, fins i tot per damunt de “les expectatives inicials de la companyia”, i que es continua treballant en l’opció d’ampliar la freqüència de la ruta.

Interpel·lat sobre l’estat del projecte de l’heliport nacional, el ministre ha apuntat que des del departament corresponent es continua valorant l’oferta.

economia
encarrega
estudi
avaluar
noves
rutes
aeroport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte