Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, aquest dijous a la sala de premsa del Govern.
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, aquest dijous a la sala de premsa del Govern.

Edicte per consolidar les places de professor anul·lades pel TC


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: B.N.

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior convocarà les pròximes setmanes un nou edicte per cobrir 13 de les 20 places de mestres i professors pendents de cobrir de la convocatòria del 2016, que han quedat en dubte després que el TC confirmés finalment la sentència del Superior que anul·lava la prova professional de la convocatòria de l’abril. 
Així ho va confirmar ahir el ministre Eric Jover, que va recordar que 7 de les 20 places que es buscava consolidar en la convocatòria ja es van atorgar en l’edicte intern, el gener del 2016, i en el posterior fet el mes següent reservat a nacionals andorrans. Jover, que va insistir que la qüestió que ha comportat que la convocatòria acabés als tribunals “és purament formal”, va destacar que la sentència obliga a tornar enrere fins al moment de la convocatòria de la prova professional de l’edicte de l’abril de l’any 2016, i va avançar que no només se citarà les 13 persones que havien obtingut la plaça, sinó a la totalitat de 37 que havien estat admeses per fer aquesta prova.
En aquest sentit, el ministre va explicar que la setmana que ve hi haurà una reunió amb els afectats, i també amb el SEP, per exposar-los la situació.

 

Es crea un nou diploma per acreditar la integració

Amb l’objectiu de flexibilitzar l’accés a la nacionalitat andorrana per naturalització, el consell de ministres va aprovar ahir el decret de creació i regulació del diploma de ciències humanes i socials d’Andorra, una formació que si se supera eximeix d’haver de realitzar la prova d’integració que les persones que volen  obtenir la nacionalitat han de fer davant la Comissió de Nacionalitat.
Així ho va anunciar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover,  que va precisar que la formació, que es farà de forma gratuïta el Centre de Formació d’Adults d’Aixovall, constarà de 60 hores i es dividirà en tres mòduls temàtics com són geografia i medi  natural, sociologia i institucions i història. El 15 de gener s’obriran les inscripcions als interessats i el curs s’iniciarà el març amb una sessió setmanal a partir de les set del vespre.

edicte
consolidar
places
professor
TC
anul·lades

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte