Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Gerard Alís.
El conseller general del PS Gerard Alís.

Educació enllesteix un protocol per acollir els infants refugiats


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior té ja enllestit un protocol per a l’acollida als centres escolars dels infants refugiats que puguin arribar al país, un pla que, igual com el pla d’acompanyament general previst per l’executiu, es divideix en quatre fases. 

Així es desprèn de la resposta que ha donat l’executiu a les preguntes formulades pel conseller general del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís en relació amb  les accions i protocols engegats per l’acollida de refugiats, que recollia ahir el Butlletí del Consell General.

D’aquesta manera, la primera fase, acollida inicial de la família, servirà per recollir la informació de l’infant (edat, situació familiar, lingüística i acadèmica...) i per informar la família de la legislació i l’estructura educativa del país. En la segona fase es triarà el sistema educatiu i ja s’assignarà un centre escolar. El tercer pas fa referència a l’acollida del menor a l’escola, amb la proposta d’un pla per part de l’equip directiu, mentre que la darrera fase correspon al seguiment de l’adaptació de l’alumne al centre escolar.

Pel que fa al pla general d’acollida, està previst que la primera fase, en la qual es faran tots els tràmits burocràtics i s’informarà als nouvinguts sobre coneixements i funcionament de caràcter bàsic del país, tingui una durada d’un mes. En la segona fase, d’uns sis mesos de durada, s’iniciaran les classes d’aprenentatge de la llengua i es valorarà ja l’experiència i capacitació professional de cara a iniciar la recerca laboral.

La tercera fase, d’adaptació, durarà entre sis i nou mesos i ha de permetre la transició entre l’assoliment de coneixements i la inclusió a la dinàmica del país, mentre que, en la darrera,  es vetllarà perquè tot el nucli familiar assoleixi l’autonomia.

educació
protocol
acollir
infants
refugiats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte