Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, abans de la compareixença d'aqeusta tarda.
El ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, abans de la compareixença d'aqeusta tarda.

El 60% de les sol·licituds de suspensió de contracte o reducció de la jornada són de l’hosteleria i el comerç


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Gairebé el 60% de les sol·licituds de suspensió temporal del contracte de treball (STCT) o de reducció de la jornada laboral (RJL) que ha rebut el departament de Treball corresponen a empreses dels sectors de l’hoteleria i el comerç. Així ho ha explicat aquesta tarda el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que ha precisat que de les 1.052 empreses que han demanat ja acollir-se a aquestes mesures, un 31,8% corresponent al sector de l’hosteleria i un 28% al del comerç. En el primer cas es tracta de 335 empreses, el 32% del sector, que compten amb el 54% dels treballadors de l’hosteleria, mentre que en el cas del comerç les empreses que han demanat acollir-se a la STCT o a la RJL són únicament el 10% del sector si bé compten amb el 40% dels assalariats ja que, com ha remarcat el ministre, “es tracta d’empreses grans que tenen diferents comerços”.

Quant a la resta de sol·licituds, un 12,3% correspondrien al sector d’altres activitats socials, un 11% al d’immobiliàries, lloguers i altres serveis i un 6,2% al d’activitats sanitàries, veterinàries i altres serveis socials. En el cas de la construcció, només han sol·licitat STCT o RJL 19 empreses, és a dir l’1,8% del sector.

Així mateix, Jover, que ha recordat que l’objectiu d’aquestes mesures és que “les empreses puguin mantenir les seves plantilles i que no hi hagi acomiadaments”, ha detallat que les 1.052 empreses que han fet la sol·licitud a Treball compten amb 11.400 treballadors, dels quals es veurien afectats per aquestes mesures 8.716. Concretament 6.890 treballadors tindrien el seu contracte de suspès temporalment, mentre que 1.826 veurien reduïda la seva jornada laboral.

D’altra banda, el ministre portaveu ha explicat que fins a 29.500 ciutadans, el 45% del total a qui anava dirigida, han respost a l’enquesta promoguda des de la secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana per tal de copsar les inquietuds i neguits de la població arran de les mesures de confinament per la pandèmia de la Covid-19. Jover, que ha remarcat que l’enquesta “ha rebut una resposta massiva” tenint en compte d’altres estudis d’aquest tipus, ha explicat que el Centre de Recerca Sociològica (CRES) començarà ara a analitzar les dades rebudes.

El ministre ha informat també de la previsió d’un vol cap a l’Argentina que sortiria de l’aeroport del Prat de Barcelona dimecres vinent, i que podria acollir “una seixantena” dels temporers argentins que encara es troben al país.

Finalment, Jover ha fet el punt a l’estat del fons solidari que s’ha creat per fer front a les despeses sanitàries provocades per l’epidèmia de la Covid-19 i per portar a terme programes d’acompanyament per a aquells col·lectius més vulnerables. Així, a través dels comptes bancaris oberts a les diferents entitats del país s’ha recaptat ja 2.160.000 euros, als quals cal sumar-hi els 58.900 euros més que s’han aconseguit a través dels 29.450 missatges de text enviats al 828.

60%
sol·licituds
suspensió
contracte
reducció
jornada
l’hosteleria
comerç

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte