Diari digital d'Andorra Bondia

El 73% dels funcionaris de la capital refusen renunciar a mig any del GAdA


Escrit per: 
Redacció


Els funcionaris del Comú d’Andorra la Vella han deixat clara la seva posició sobre la proposta de la corporació de renunciar a cobrar sis mesos del GAdA.

 Tres de cada quatre treballadors que van votar en la consulta que va tenir lloc dimecres al Centre de Congressos de la capital van refusar la proposta, en un procés que va tenir una participació de 361 persones, el 73,67% del total.

El no es va imposar en la consulta promoguda pel Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) amb 264 vots en contra (73,13%) davant de 92 vots positius (25,48%) i 5 en blanc. La negativa va ser encara més clara entre el personal afiliat al sindicat, que va anar a les urnes en massa, amb una representació del 90,73%. Dels 137 vots emesos, tan sols 25 van donar suport a la proposta de la corporació (18,25%), mentre que 111 afiliats, el 81% dels votants, la van refusar.
Pel que fa a la resta del personal, la participació va ser del 66,08%, amb 224 vots, dels quals n’hi va haver 67 d’afirmatius i 153 de negatius. El sindicat, que va reiterar la satisfacció pel nivell de participació i per l’actitud positiva del Comú, va assegurar que ha sortit reforçat del procés, ja que “de cada dos persones que votaven, una s’enduia el full d’afiliació”. En aquest sentit, el vicepresident del Sitca, Isaac Alaez, va assegurar que la consulta “ens ha proporcionat un cop de credibilitat molt fort”.
Pel que fa a la interpretació dels resultats, el representant dels treballadors del Comú va afirmar que “ha quedat clar que la majoria dels treballadors volen cobrar els dinou mesos, ja que ens han donat un no rotund”. En aquest sentit, Alaez va explicar que “estem a l’espera que la corporació analitzi el resultat i doni una resposta” i va afegir que “la nostra posició és defensar aquest no o esperar una contraproposta”. Així mateix, el vicepresident del sindicat va  matisar que “en cap moment no hem amagat el resultat, sinó que vam decidir no donar cap dada fins que no haguéssim informat la corporació”.
El Sitca espera rebre al més aviat possible una resposta de la corporació, en considerar que el procés “s’ha allargat molt en el temps i no tindria gaire sentit que s’allargués més”. Així mateix, Alaez va apuntar que “tots sabem com estan les finances i entendríem que en un futur no es pagués”, però va recordar que, per llei, el Comú ha de pagar el GAdA fins a finals del 2010, un pagament que, segons les estimacions realitzades, pot arribar a uns 375.000 euros, l’equivalent als dinou mesos que hi haurà pendents quan s’acabi aquest any.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte