Diari digital d'Andorra Bondia
Espot i Vilella en la presentació de les millores del Servei d’Ocupació, ahir.
Espot i Vilella en la presentació de les millores del Servei d’Ocupació, ahir.

El 74% de les persones que passen pel servei d’orientació troben feina


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

Un 74% de les persones que han passat pel servei d’orientació i qualificació professional d’Ocupació han trobat feina, ja sigui a través del mateix Servei d’Ocupació o per compte propi. Això vol dir que 334 processos d’orientació han arribat a bon port. Es tracta d’un servei que es va implantar el març del 2017 i que ha permès fins ara que s’hagin realitzat 377 entrevistes de primera orientació, amb una mitjana de 19 cada mes. Actualment, hi ha 43 persones que estan dintre d’aquest servei. Així ho va informar la cap d’àrea d’Ocupació, Laura Vilella, en el balanç de les millores del Servei d’Ocupació. Un balanç que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va considerar que es feia necessari després del debat sobre l’esmena a la totalitat de la Llei d’ocupació de la setmana passada al Consell perquè “allà no es va poder entrar en el detall”. Espot també va assenyalar que amb aquesta reforma del servei s’aconseguia “una de les fites del programa electoral de Demòcrates per Andorra”.
Una altra de les millores implementades és que el demanandant de feina es pot inscriure al Servei d’Ocupació a través d’un formulari en el web de Treball. Igualment, les empreses o els particulars oferents d’ocupació tenen un formulari en línia per detallar l’oferta de treball. Un cop enviat el formulari, les empreses rebran un codi d’autenticació que podran demanar a partir d’avui mateix.   
Segons va explicar Vilella, cada mes es reben de mitjana 57 noves inscripcions al Servei d’Ocupació. Quant a les ofertes noves de feina de les empreses, la mitjana mensual és de 280. 
Pel que fa al nou catàleg de formacions ocupacionals, Vilella va destacar que se n’han incorporat de noves i que les propostes que s’ofereixen estan molt lligades a l’orientació professional. També és novedosa la manera d’incriure’s que es pot fer a través de la pàgina web de Treball. En aquest portal, els cursos es troben distribuïts per sectors i per categories. Hi ha un apartat dedicat a tallers de capacitació laboral. Ja se n’ha fet un sobre com elaborar un currículum i precisament demà se’n fa un sobre els deu errors que cal evitar en una entrevista de treball. 

Nou servei de prospecció laboral en marxa

El segon trimestre del 2018 es va posar en marxa el nou servei de prospecció laboral. Les seves funcions són conèixer les necessitats de les empreses, donar suport a la indentificació del perfil en funció del mercat laboral i difondre els projectes d’Ocupació. El prospector visita les empreses de tots els sectors presents al país. “Ja s’han fet accions concretes al Pas de la Casa i properament es faran visites de prospecció als nuclis comercials de Meritxell i Carlemany”, va dir Vilella. De maig a octubre s’han portat a terme 285 visites a empreses i s’han recaptat un centenar d’ofertes de treball sobretot dels sectors de l’hoteleria, la restauració, el comerç, la construcció i els serveis. 

persones
passen
servei
orientació
troben
feina
74%

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte