Diari digital d'Andorra Bondia

El cap de Govern descarta 'a hores d'ara' avançar les eleccions


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Antoni Martí, ha assegurat que a hores d'ara no té cap intenció d'avançar les eleccions, perquè 'encara hi ha molta feina per fer i perquè tenim una majoria molt forta que hem de saber aprofitar a favor d'Andorra'.

Martí ha afegit que no s'aprofitarà de la debilitat de l'oposició després del seu trencament, assegurant que 'no faré tacticisme per donar temps al meu partit de poder gestionar quatre anys més'. A més, ha indicat que un cop fetes les tres reformes 'essencials' –CASS, IRPF i complements de jubilació dels funcionaris- 'convocar el poble d'Andorra seria defugir de la meva responsabilitat'. Martí també ha insistit que 'no faig una obsessió de la meva reelecció, si ho fes segurament sí que avançaria les eleccions'.
El cap de Govern, Antoni Martí, ha negat que tingui la intenció de convocar eleccions anticipades per a finals d'aquest any, a diferència del que es va apuntar fa unes setmanes des del PS. Martí s'ha mostrat convençut que 'encara hi ha molta feina', ja que després de les tres reformes 'essencials i valentes' que s'estan ultimant, com són la modificació de la Llei de la CASS, la implantació de l'IRPF i la reforma del complement dels funcionaris, encara queda molt a fer 'per aconseguir sortir de la crisi'.
Per tant, ha descartat unes eleccions anticipades, i ha afegit que 'jo sé que es fan moltes enquestes, es diuen moltes coses, però jo estic centrat en les reformes i en canviar el model de creixement d'Andorra'. Convocar el poble d'Andorra un cop fetes les tres reformes 'seria defugir de la meva responsabilitat', ha conclòs.
En referència a l'oposició i el seu trencament, Martí considera que no és important 'que no tinguem una oposició estructurada', i que no farà tacticisme sobre aquesta qüestió, ja que seria un error molt gran, perquè d'una banda es veuria molt clarament i de l'altra banda 'Andorra no es pot permetre fer aquests càlculs polítics'.
El que sí que li preocupa són els sectors més 'estàtics', i ha advertit que 'fer veure que la realitat europea i mundial no existeix és un suïcidi per al creixement d'Andorra'. Martí ha afegit que 'nota i li fan saber' de l'existència d'aquests sectors immobilistes, però que ell no restarà atemorit ni estàtic, sinó que continuarà 'fent les reformes que convenen a Andorra'.
Malgrat tot, el cap de Govern ha dit que comparteix el fet que es digui que el Govern està anant massa lent tot i la majoria absoluta tan important, però ha assegurat que 'estem encarant les reformes més valentes', assumint 'la meva responsabilitat com a cap de Govern' tot i el 'desgast i el cost electoral que suposa' governar amb unes condicions difícils.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte