Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern diu que els cònsols estan “còmodes” amb 55 milions d’euros
El cap de Govern diu que els cònsols estan “còmodes” amb 55 milions d’euros

El cap de Govern diu que els cònsols estan “còmodes” amb 55 milions d’euros


Escrit per: 
M.S.C. / SFGA

El cap de Govern, Antoni Martí, va destacar ahir que “estem a punt de tancar una llei de transferències molt moderna i consensuada entre el Govern i els comuns”. La setmana que ve es preveu tenir una nova reunió, que l’executiu espera que sigui “l’última, si no la penúltima”, per tancar aquesta qüestió. Sobre la proposta que hi ha sobre la taula, Martí va declarar que “els cònsols diuen que amb 55 milions d’euros [de transferències] se senten còmodes”.
El cap de Govern va celebrar que es comparteixi el plantejament que “l’Estat som tots” i que “tots hem de participar en l’esforç de racionalització, sentint-nos còmodes amb les transferències per fer una gestió adequada”. Quant a la llei de competències, va declarar que ara s’estan fent “els últims retocs” al text però que “la filosofia està completament pactada i consensuada, a millor criteri dels consellers 
generals”.
Un cop tancat el text, es preveu presentar-lo als grups parlamentaris. Martí va explicar que a banda “de les reunions formals al Consell General”, ell mateix i els cònsols es reuniran amb tots els grups parlamentaris per exposar la llei. L’objectiu és que el text es pugui votar a finals d’any. D’aquesta manera s’evitaria trobar-se en la situació d’aquest exercici, en què la congelació de les transferències no va rebre el suport necessari de l’oposició. 
A banda d’aquestes dues lleis, el cap de Govern va destacar que també hi ha altres textos legislatius que caldria modificar. Un d’ells és la Llei de finances comunals, que “cal modernitzar”. Així, va recordar el problema amb el destí de les transferències, que ha provocat que el Tribunal de Comptes hagi fet observacions en considerar que són utilitzades per a aspectes no previstos en la llei.

 

transferències
55 milions
Antoni Martí
comuns
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte