Diari digital d'Andorra Bondia
Els nous secretaris d'Estat després de la presa de possessió del càrrec, juntament amb el cap de Govern, Xavier Espot.
Els nous secretaris d'Estat després de la presa de possessió del càrrec, juntament amb el cap de Govern, Xavier Espot.

El cap de Govern encoratja els nous secretaris d'Estat a escoltar la ciutadania


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Vuit secretaris d’Estat han pres possessió aquest dimecres del càrrec en un acte en què el cap de Govern, Xavier Espot, els ha encoratjat a escoltar la ciutadania i els ha recordat que ostentaran una responsabilitat que comporta una feina “apassionant i complexa”. Durant l’acte han jurat o promès el càrrec Marc Pons, com a secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana; Marc Ballestà, com a secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals; Joan León com a secretari d’Estat de Justícia i Interior; Cèsar Marquina, com a secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures; Maria Teresa Milà, com a secretària d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut; Helena Mas, com a secretària d’Estat de Salut; Justo Ruiz, com a secretari d’Estat d’Esports, i Lara Vilamala, com a secretària d’Estat de Funció Pública. En aquest acte no han pres possessió del càrrec altres tres secretaris d’Estat que han estat nomenats: Marc Galabert, Salustià Chato i Marc Rossell.

Queda pendent, per tant, la presa de jurament del càrrec d’aquests darrers tres secretaris d’Estat que no ho han pogut fer, en els dos primers casos, perquè el ministre del qual depenen, el de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es troba fora del país en un viatge oficial. En el cas de Rossell, es tracta d’una qüestió d’agenda.

En el seu discurs als secretaris d’Estat, Espot ha destacat que es tracta d’un càrrec “polític i tècnic” i que implica la necessitat d’equilibri entre els objectius estructurals i el “rigor del dia a dia”. Els ha manifestat que integraran un executiu transversal i que ells hauran d’aplicar a la seva feina aquesta transversalitat i mà estesa. Quant al paper de secretari d’Estat ha manifestat que és una feina “apassionant” ja que estaran en la primera línia de l’acció política i quant a la complexitat que comporta, els ha manifestat que hauran de ser el vincle entre el ministre, els directors i la resta de treballadors de l’administració. També els ha recordat quines són les prioritats de l’executiu per als propers quatre anys i ha manifestat que són “reptes de país”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte