Diari digital d'Andorra Bondia

El cap de Govern signa amb Portugal el novè conveni d’intercanvi de dades


Escrit per: 
Redacció


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el primer ministre portuguès, José Sócrates, van signar ahir a la tarda, a Estoril,  el novè conveni bilateral d’intercanvi d’informació fiscal, aprofitant el desplaçament del màxim responsable de l’executiu a Portugal amb motiu de la celebració de la 19a Cimera iberoamericana de caps d’Estat i de Govern.

L’acord amb Portugal va anar acompanyat d’un memoràndum d’entesa per a l’establiment de futurs convenis que evitaran la doble imposició, una vegada Andorra hagi desplegat el paquet de lleis fiscals.
L’acord signat ahir és el segon dels tres convenis considerats de qualitat per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), juntament amb el signat amb França i el que properament se signarà amb Espanya. Tant diumenge com al llarg de la jornada d’ahir, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir dues llargues converses amb el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, que va assistir a la Cimera iberoamericana com a convidat. En el decurs de les converses, Gurría va confirmar a Bartumeu que Andorra està, efectivament, “en la bona via” per haver signat l’acord de qualitat amb França i Portugal i haver-lo rubricat amb Espanya.
El cap de Govern ha aprofitat  també aquests dies a Lisboa per conversar amb el president de l’executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. De fet, els dos mandataris van seure junts durant el sopar de diumenge a la taula que presidia el primer ministre portuguès, José Sócrates. El president espanyol va afirmar que en les setmanes entrants el text amb Espanya se signarà a Madrid.

antecedents    
El conveni firmat ahir entre Andorra i Portugal és el novè acord tancat pel Principat des del mes de setembre passat. Àustria, Mònaco, San Marino, Liechtenstein, França, Bèlgica, els Països Baixos i l’Argentina són els altres vuit països amb qui s’ha signat fins ara, mentre que l’acord amb Espanya està rubricat, però falta fer la signatura pública.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte