Diari digital d'Andorra Bondia

El CFPA tornarà a consultar els afiliats per portar les retallades a la justícia


Escrit per: 
J. R.

Un dels dos sindicats que hi ha al cos policial, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), està decidit a recórrer davant la justícia la llei de contenció de la despesa en matèria de personal, tal com van decidir els seus afiliats en assemblea des d’un primer moment.

I serà així encara que els parlamentaris demòcrates acordin finalment introduir una esmena al text per posar un límit temporal a la vigència de la mesura, malgrat que hi ha prevista una nova consulta al conjunt dels afiliats sobre les accions a emprendre.
El CFPA va expressar aquest posicionament durant la compareixença davant de la comissió legislativa d’Interior. Contràriament, la plataforma sindical es donaria per satisfeta si es limités temporalment la llei fins que entri en vigor l’IRPF, i fins i tot es podria replantejar la concentració prevista davant del Consell General el dia que s’aprovi la norma.
 El sindical policial considera que la mesura d’aplicar retallades als salaris dels funcionaris és “discriminatòria”  i com a tal estaria en contra del que determina la Constitució, segons la qual tothom ha de contribuir a les arques de l’Estat en funció de la seva capacitat. En aquest sentit, el CFPA opina que el Govern ha optat “per la mesura més fàcil” a l’hora d’estalviar diners, quan abans podria haver posat en pràctica altres possibles iniciatives com, per exemple, “recaptar l’ISI que no paguen alguns empresaris”.
“No estem d’acord amb cap negociació, tal com ens han demanat els nostres afiliats”, va explicar un dels membres de la junta directiva de l’entitat, davant la disconformitat amb la llei de contenció de la despesa. El sindicat recorda, a més, que tan sols pot portar a terme accions, com les judicials, de manera individual, en tractar-se d’una entitat que representa funcionaris policials. En tot cas, el CFPA tirarà endavant totes les mesures de protesta que es van votar durant l’assemblea celebrada al Centre de Congressos d’An­dorra la Vella per tots els sindicats de la funció pública. Una ha estat l’elaboració d’adhesius amb els lemes Sóc funcionari, perdó, no ho tornaré a fer i Jo no sóc patridiota.
Els grups parlamentaris tindran set dies i mig més per presentar esmenes al projecte de llei, segons va aprovar divendres Sindicatura després de la sol·licitud feta pel grup parlamentari socialdemòcrata. El venciment per a la presentació d’esmenes era avui, dilluns, però el PS ja va advertir que si el Govern no contestava la demanda d’informació feta per saber a quantes persones afectarà l’aplicació del projecte de llei, acabarien demanant una pròrroga.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte