Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Andorra la Vella en què es van adjudicar els treballs.
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Andorra la Vella en què es van adjudicar els treballs.

El Comú adjudica per 563.000 euros els treballs de Príncep Benlloch


Escrit per: 
Agències/Foto: Comú d'Andorra la Vella

El Comú d’Andorra la Vella va adjudicar ahir les obres d’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch per un import de 563.000 euros. Els treballs s’allargaran durant tres mesos i arrencaran el dilluns 13 de maig. Tal com va comentar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, la calçada quedarà reduïda a sis metres per eixamplar al màxim les voreres, es canviarà l’enllumenat, es faran zones enjardinades amb jardineres similars a les que s’han instal·lat a l’avinguda Meritxell i es trauran els piquets.

“Canviarà força”, va destacar Marsol, que va afegir que a més s’ha llogat un local per traslladar els serveis socials comunals a aquesta zona, tal com ja es va avançar, amb l’objectiu de dinamitzar-la i que s’està negociant amb un particular d’una parcel·la que es troba a tocar de Ciutat de Valls i que dona a la zona de Tobira per mirar de fer una zona enjardinada i una connexió directa des de Tobira fins a Príncep Benlloch, amb unes escales. A més, s’allargarà la barana de la passarel·la de l’ascensor de la Quirola aprofitant la parcel·la que hi ha adjacent.
La votació d’aquesta adjudicació va comptar amb l’abstenció de la consellera del PS+I Dolors Carmona (la seva companya Lídia Samarra no va ser a la sessió per motius personals), ja que no veu de bon ull que el 10% d’imprevistos s’incloguin en el pressupost dels treballs. Considera que d’aquesta manera es deixa “la porta oberta” que en aplicació de la llei s’hi pugui afegir fins a un 20% d’imprevistos i, per tant, l’import que s’acabi pagant, si hi ha alguna cosa que no s’ajusti al previst, sigui d’un 30% més.
En el mateix sentit es van manifestar els consellers de Cd’I + Liberals, Víctor Pintos i Jordi Minguillón, tot i que en aquest cas van votar a favor que es facin aquestes obres a Príncep Benlloch. Pintos va dir que aquest increment “no hauria de ser-hi”, ja que la llei ja preveu modificacions del projecte que “obliguin a una addenda o a fer un pressupost alternatiu”. Marsol va respondre que hi ha “maneres diferents de fer els plecs” i que tot i que mai s’havia posat en altre concurs aquest 10% en el pressupost no és “cap il·legalitat” i tampoc no vol dir que s’hagi d’acabar “complint si no hi ha una cosa que ho justifiqui”.
Durant la sessió de consell de Comú es va adjudicar també els treballs de la cruïlla entre l’avinguda Meritxell i Doctor Mitjavila. El cost d’aquests, que arrencaran també el 13 de maig, serà de 437.987 euros i estaran enllestits en deu setmanes. En un inici estava previst fer aquestes obres de manera conjunta amb la plaça de la Rotonda, però posteriorment es va decidir, donat que també el cost del concurs global era “exageradament car” (1,5 milions), tal com va comentar Marsol, fer dos lots per a l’adjudicació. Després de les converses amb els comerciants, el Comú ha decidit que el lot corresponent a la plaça de la Rotonda mereix una reflexió més aprofundida per veure què és el que s’hi podria fer realment i, per aquest motiu, es donen un mes més per donar-li “un parell de voltes”.
En aquesta zona es farà una illa al mig amb paviment, que doni la idea que la zona per a vianants té continuïtat i es farà la vorera que toca a l’edifici d’Andimesa i a l’altre costat, ja a Doctor Mitjavila, que va quedar pendent quan es va fer l’embelliment de Meritxell perquè s’hi estava construint un edifici. A més, es posaran semàfors a terra com a l’altra cruïlla de la Rotonda.
Finalment, es va acordar, també amb l’abstenció de Carmona, ampliar el contracte amb l’empresa que està fent la urbanització i embelliment dels carrers de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua perquè a la paret on hi ha les lletres d’Andorra a la plaça que es va fer on havia d’anar The Cloud es pugui fer un jardí vertical.

Comú
adjudica
563.000 euros
treballs
Príncep Benlloch

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte