Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat ahir.
Un moment del consell de comú celebrat ahir.

El Comú aplicarà a partir del mes d’octubre un nou GAdA “transitori”


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella aplicarà a partir de l’octubre un sistema alternatiu al GAdA que ha de permetre assegurar la progressió professional dels treballadors de la corporació mentre el Govern no ho reguli a través d’un reglament que ha de desenvolupar la Llei de la funció pública. El Comú recorda que hi ha més de 60 empleats que fa anys que treballen a l’administració i no han vist cap increment salarial des que van entrar, tenint en compte que el 2010 es va deixar en suspens el GAdA. Davant d’aquest fet, la majoria entén que no pot tenir el personal “depenent del Govern”, i per aquest motiu ha introduït aquesta mesura “transitòria”.

Així, s’ha modificat l’article de l’ordinació de la funció pública referent al complement de millora, i s’ha fixat que les persones que entrin a l’Administració se situaran al 80% de la banda salarial del grup que els pertoca per al cap d’un any passar al 85% si tenen el nivell de català exigit per a aquell lloc de treball. Al cap de quatre anys, amb un informe favorable del cap d’àrea i si no es té cap expedient disciplinari ni absències injustificades, es podrà ascendir al 90%, mentre que al cap de deu anys d’entrar al Comú, amb els mateixos requisits, es podrà ascendir al 95%. La consellera de Recursos Humans, Mònica Codina, va explicar que 114 persones es veuran beneficiades d’aquesta norma. El cost estimat de la mesura puja a 207.000 euros a l’any.
Per altra banda, s’han introduït modificacions amb relació a la promoció interna, tenint en compte que hi ha empleats que han accedit a un lloc de treball de nivell superior al que ocupaven i no han obtingut cap increment salarial. A partir d’ara s’ha establert que quan una persona que fa menys de cinc anys que treballa a l’Administració puja a un nivell superior es queda al 80% de la banda; si fa entre 5 i 10 anys que hi treballa pujarà al 90%; i si fa més de 10 anys arribarà al 95%. Paral·lelament, també s’ha revisat la classificació dels llocs de treball del Comú. S’han analitzat 149 llocs de treball, dels quals 25 s’han modificat. En aquest cas, la pujada de sou s’aplicarà de forma immediata i l’actuació tindrà un cost de 14.825 euros fins a finals d’any i de 32.553 euros durant tot el 2020. L’oposició va valorar totes aquestes mesures de forma positiva, tenint en compte que des del 2010 els empleats no han tingut cap millora salarial ni se’ls ha valorat l’experiència, va dir.

Sobrecost
El consell de Comú celebrat ahir també va servir per aprovar una ampliació del contracte de construcció del parc de la Serradora per un import de 80.000 euros. Tot i que la cònsol major, Conxita Marsol, va defensar que aquests ajustos són normals en un projecte, l’oposició va posar el crit al cel pel sobrecost que registren la majoria d’obres. Des de CdI+L’A es va retreure que el 90% dels projectes requereixen suplements, mentre que el PS va afegir que en el cas concret del parc de la Serradora es preveia un pressupost de 225.000 euros i ha acabat costant 485.000, més del doble. Davant d’això, la minoria en pes va denunciar la manca de previsió i estudi de les inversions.
Per altra banda, es va aprovar l’ordinació que restringeix el pas de vehicles a la zona on s’havia de construir The Cloud. L’única diferència amb la part baixa de Meritxell és que hi podran accedir els vehicles per a la càrrega i descàrrega fins a les 11 del matí. Així mateix s’hi prohibeixen els patins, monopatins i bicicletes, una mesura que CdI+L’A veu difícil de fer complir.
També va rebre el vot en contra del PS un conveni entre el Comú i Pyrénées i un altre privat per a la cessió d’ús públic durant 15 anys del passatge que hi ha entre Pyrénées i Meritxell. La corporació destinarà 30.000 euros a embellir-lo, però el PS considera que és invertir diners en una zona privada i de la qual se’n farà poc ús.

 

 

gada
Funció Pública
the cloud
parc de la serradora
sobrecost
obres

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte