Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Encamp d’ahir a la tarda.
Un moment de la sessió del consell de Comú d’Encamp d’ahir a la tarda.

El Comú aprova el nou manual funcional dels llocs de treball


Escrit per: 
Agències/Foto: T.N.

El consell de Comú d’Encamp va aprovar ahir el nou manual funcional dels llocs de treball, que estableix les funcions de cada empleat per augmentar la seva competitivitat i aconseguir una administració “més àgil i eficient”, tal com va explicar el cònsol major, Jordi Torres. Els canvis, que Torres va assegurar que no afectaran l’organigrama, busquen la promoció interna i la possibilitat de contractar eventuals a través de nous edictes, persones que “fa temps que treballen com a eventuals i tenen dret a optar a unes places que són necessàries”. Malgrat això va quedar pendent la revisió de la graella salarial atès que la nova Llei de la Funció Pública estableix uns criteris diferents dels que feia servir el Comú. Per aquest motiu es va decidir presentar el manual, amb el qual han estat treballant un any, i posteriorment revisar els sous i les categories de cada persona. En aquest sentit, la consellera de Liberals d’Andorra (Ld’A) + Independents, Maribel Lafoz,  va lamentar que no s’hagi tingut en compte la situació dels auxiliars de circulació, que es troben a la part més baixa de la graella juntament amb el personal de neteja, i espera que la situació es pugui modificar en la pròxima revisió.
Per la seva part, el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents Joan Sans va felicitar el Comú per haver fet un esforç en definir els nivells de català, i va convidar Torres a traslladar la proposta a la pròxima reunió de cònsols. En la sessió també es va aprovar la nova mútua d’empleats d’Encamp.
El Comú va tancar els comptes del primer trimestre del 2019 amb un superàvit de 741.000 euros, una xifra un 32% inferior a la de l’any passat però que s’explica amb les inversions que s’estan duent a terme, principalment a la remodelació de les dues avingudes principals. L’endeutament se situa en el 57%, i la intenció de la majoria és arribar al 50% abans d’acabar l’exercici.
Un altre dels punts tractats va ser l’adjudicació del servei de neteja a l’empresa Ecoserveis per una durada de quatre anys i un cost de 440.000, a més d’una part del pressupost que es comptabilitzarà a través de les hores de feina del personal. També un suplement de crèdit de gairebé 100.000 euros per arreglar els desperfectes ocasionats per una esllavissada al carrer de la Plana i que van afectar la xarxa d’aigua potable.

Saetde
D’altra banda, Torres va explicar que Saetde contractarà un servei d’auditoria externa per calcular el cost que suposaria rescindir la concessió que la societat té amb el Comú d’Encamp divuit anys abans de la finalització del termini, a la vegada que la corporació contractarà per la seva part un assessor per corroborar els estudis. Els costos es desglossarien per una part en els beneficis que Saetde deixaria de guanyar en els divuit anys i, per l’altra, el cost que suposaria retirar els actius de la zona. La intenció del Comú, segons va avançar Torres, és que, en el futur concurs públic que s’obri l’empresa adjudicatària es faci càrrec de tots els costos que representen la rescissió del contracte amb l’empresa.

Comú
aprova
Manual
funcional
llocs de treball
Encamp

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte