Diari digital d'Andorra Bondia
Sessió del Comú d’Ordino, ahir.
Sessió del Comú d’Ordino, ahir.

El Comú aprova la primera revisió del Pla d’ordinació i urbanisme


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Ordino va aprovar ahir la primera revisió del Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia (POUP) durant la sessió extraordinària del consell de Comú. “L’objectiu era facilitar el plantejament urbanístic”, va declarar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que va assegurar que un dels punts destacats és “facilitar que els privats puguin desenvolupar les seves unitats d’actuació”, com en alguns terrenys, per exemple el de casa Rossell. A més, el pla també preveu la conservació de l’essència tradicional de muntanya. “Poder millorar el patrimoni que tenim a la parròquia” i que les construccions que es facin estiguin més integrades des del punt de vista de sostenibilitat, va indicar Mortés. També va insistir que una part important del pla és voler dinamitzar els potencials paisatgístics i naturals, “un símbol important de la nostra parròquia”.

Des de l’oposició, la consellera Sandra Tudó va declarar que el POUP l’hauria d’haver aprovat el nou mandat que sortirà de les eleccions comunals. “Després de quatre anys no venia d’un mes”, va remarcar. També va demanar els costos totals del projecte, ja que ella no formava part de la comissió. En aquesta línia, va  explicar que el seu interès per saber-ho es devia que “no vam aprovar el fet que el senyor cònsol major tingués un assessor privat que estava també involucrat en temes d’urbanisme a la Batllia”.
Sobre això, Mortés va voler  matisar que el POUP “s’ha aprovat quan s’ha pogut aprovar” perquè s’ha retardat tot un any per “problemes amb l’equip redactor”. I va afirmar que s’havia d’aprovar com més aviat millor “perquè es tracta d’una eina imprescindible per al desenvolupament de la parròquia que no podia esperar-se tres o quatre mesos més”. Pel que fa al tema de l’assessor, va dir que necessitava un arquitecte de confiança que li pogués donar el seu punt de vista i assessorar-lo en la revisió del pla. D’altra banda, va declarar que no volia donar cap xifra sobre els costos perquè vol revisar-les i després n’informarà. També creu que és possible que aquestes puguin sortir ja la setmana vinent o d’aquí a dues setmanes publicades al BOPA. 
Durant la sessió, l’equip comunal també va aprovar amb  caràcter d’urgència l’adjudicació del concurs públic nacional per a la concessió de la gestió del servei públic del refugi guardat de la Borda de Sorteny. La necessitat d’aquest concurs urgent ha sorgit perquè els actuals concessionaris deixen la concessió el 31 de desembre, abans del termini pactat. Els guanyadors del concurs començaran a oferir el servei l’1 de gener amb la voluntat “de poder seguir donant el servei”, va concloure Mortés.

 

 

Comú d'Ordino
Ordino
POUP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte